Média

Monumentális stúdióban készül a TV2 új műsora

A Star Acedemy stúdiókomplexumának egy részlete
A Star Acedemy stúdiókomplexumának egy részlete
Négyezer négyzetméteres stúdiókomplexumban készül majd a TV2 augusztus 27-én induló nagyszabású tehetségkutató műsora, a Star Academy, melynek helyszínéről több érdekesség is kiderült.

4000 négyzetméteres stúdiókomplexumban készül majd a TV2 augusztus 27-én induló Star Academy című tehetségkutató műsora. Az élő show műsor helyszínére olyan modern hangrendszert építettek be,  amelyet többek között a U2, Elthon John, a Rolling Stones és Madonna is használ koncertjein – árulták el a TV2-nél, ahol azt is elmondták, hogy már az utolsó simításokat végzi a százhúsz fős csapat annak érdekében, hogy az indulásra minden a helyére kerüljön.

Összesen 9 kilométernyi hálózati kábelt és 6 kilométernyi videokábelt fektettek le a közvetítéshez, a stábtagok pedig összesen 93 darab telepített iroda-konténerben végzik majd feladataikat a műsor ideje alatt.

A StarAcedemy logója
A StarAcedemy logója

A tehetségkutató énekesei augusztus 27-én lépnek először kamerák elé, az élő show-k helyszínéül szolgáló stúdióban a szakemberek semmit nem bíznak a véletlenre. Az ezer négyzetméter alapterületű helyiségben a showműsort 14 kamera közvetíti majd. A fiatal tehetségek a legmodernebb technika segítségével mutathatják meg, mit tudnak. A világ legkorszerűbb URH mikrofonjait kapják meg: olyat, amit például az idei Eurovízió Gálán is használtak. A stúdióba pedig a Clair Brothers hangrendszere épül be. Elton John nem hajlandó más hangrendszerrel színpadra állni, de erre a technikára esküszik többek között a U2, a Rolling Stones és Madonna is.

Itt dolgoznak majd a tehetségek
Ezen az Akadémián dolgoznak majd a tehetségek

A legjobb tizenhat énekes a hétvégén a 800 négyzetméter alapterületű Akadémiába költözik be, hogy minden nap az álmaiért dolgozzon. 53 kamera figyeli majd az énekesek mindennapjait, amit a nézők a napi összefoglalókban követhetnek a TV2-n. Az Akadémia felépítéséhez többek között 110 köbméter fenyő fűrészárut, 2100 négyzetméter gipszkarton lapot, 2400 négyzetméter gipszrost lapot, 2900 négyzetméter OSB lapot használnak fel. 300 kilogramm szeg, körülbelül 30 ezer csavar tartja össze a szerkezeteket. Lámpatestből 50 különféle álló, függő és falikart építenek be.

A húsz énekes amúgy már készül, hogy élőben bizonyítsa augusztus 27-től, érdemes arra, hogy beköltözzön az Akadémiába, és hazavigye a nyertesnek járó 24 millió forintot és a lemezszerződést. A fiatal tehetségek sorsáról a nézők a zsűrivel közösen döntenek. Szavazni nem emelt díjas telefonszámon kell majd, hanem a TV2 Live ingyenes applikációjával.

A helyszínt a Mokka két bejelentkezésben is megmutatta:

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik