Média

Kizárólagos jogokat szerzett a Sport TV: Hosszú Katinka élőben

A sportcsatorna újabb kizárólagos közvetítési jogokat szerzett: a Sport1 és a Sport2 közvetíti majd élőben az úszó világkupa-sorozatot, ahol Hosszú Katinka 2012 óta minden évben megszerezte az összetett elsőséget.

Fotó: Europress Fotóügynökség
Hosszú Katinka. Fotó: Europress Fotóügynökség

Újabb, nagy érdeklődéssel kísért versengés közvetítési jogát szerezte meg több évre a Sport TV: kizárólagosan ők közvetítik az úszó világkupa-sorozatot Magyarországon – jelentette be hétfőn a sportcsatorna.

Mindez azért érdekes, mert Hosszú Katinka 2012 óta minden évben megszerezte az összetett elsőséget, így jó esély van rá, hogy az immár háromszoros olimpiai bajnok úszónő a franciaországi rajt után az ötödik összetett elsőségre is szert tegyen.

Az úszók már ezen a hétvégén, mindössze öt nappal a riói olimpiai zárás után, augusztus 26-án rajthoz állnak Párizs-Chartres-ban, a Sport1 és a Sport2 pedig az aláírt szerződésnek köszönhetően élőben közvetíti a világkupa minden versenyét.

Az úszó világkupa-sorozat 2015-ben még 8 állomáson, idén már 9 ikonikus helyszínen dübörög. Néhány év szünet után ugyanis visszatér Berlin, amely majd augusztus utolsó két napján ad otthont a versengésnek. Az idei világkupa ismét rövidpályás sorozat lesz, a távok viszont nem változnak: Európa után ázsiai és közel-keleti helyszíneken folytatódnak a versenyek. A kilenc kétnapos versenyről a Sport TV élőben számol be.

2 millió dollár a tét

Az idei úszó világkupa összdíjazása hasonló lesz a tavalyihoz: összesen több mint 2 millió dolláros pénzdíjban részesíti a FINA az úszókat. Az egyes állomásokon külön is oszt díjakat a Nemzetközi Úszószövetség, valamint minden évben megjutalmazza a férfi és a női összetett győztest is. Tavaly a férfiaknál a dél-afrikai Cameron van der Burgh végzett az élen, a nőknél magabiztos fölénnyel nyert Hosszú Katinka. Hosszú 2012 óta megszakítás nélkül nyeri a vk összetett aranyát. Eddigi mérlege elképesztő: 2012 óta 152 világkupa-aranyérmet nyert, ebből 30-at 2015-ben. Ezzel az olimpiai bajnok úszó gyűjtötte be a legtöbb elsőséget: a legnagyobb legendák messze lemaradva követik. A szlovák Martina Moravcova 105 aranyérmet, a svéd Therese Alshammar „mindössze” 93-at gyűjtött be. Az elmúlt években Hosszú varázslatos sokoldalúságát is bizonyította: a mellúszó számokat leszámítva mindegyik úszásnemben elindult és versenyt is nyert.

Az első állomáson Hosszú Katinka mellett rajthoz áll Jakabos Zsuzsanna is, aki 2015-ben összetett harmadik lett, Hosszú és az ausztrál Emily Seebohm mögött. Férfi úszóink közül például Verrasztó Dávid, Gyurta Dániel, Gyurta Gergely és Kis Gergő is nyert már Világkupa-versenyt az elmúlt években, és ha például a közelmúlt kontinensviadalainak eredményeit nézzük, folytatódhat ez a nagyszerű sorozat. Franciaországban a férfi mezőnyből Mészáros Márkért szoríthatnak a magyar szurkolók.

A Párizs-Chartres állomás a televízióban:

  • Augusztus 26., péntek, 17:00-19:30, Sport2
  • Augusztus 27., szombat, 16:00-18:30, Sport1

A 2016-os úszó világkupa-sorozat menetrendje a következő:

  • Augusztus 26-27.: Párizs, Chartres
  • Augusztus 30-31.: Berlin
  • Szeptember 3-4.: Moszkva
  • Szeptember 30. – október 1.: Peking
  • Október 4-5.: Dubaj
  • Október 8-9.: Doha
  • Október 21-22.: Szingapúr
  • Október 25-26.: Tokió
  • Október 29-30.: Hongkong
Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik