Média

Új, 360 fokos applikációt készített az Antenna Hungária

Adótorony 360 fokban - virtuális szemüveggel bejárható
Adótorony 360 fokban - virtuális szemüveggel bejárható
Az olimpia hatására a kiemelt időszakokban jóval többször használták a MinDig TV applikációt, mint máskor. Az applikáció sikerén felbuzdulva most egy új, virtuális valóság (VR) applikációval is kirukkol az Antenna Hungária.

Ugrásszerűen megnőtt a MinDig TV mobiltévés applikáció népszerűsége a foci-Ebnek és az Olimpiának köszönhetően – közölte az állami műsorszóró cég, az Antenna Hungária, mely egyúttal azt is bejelentette, hogy érkezik a MinDig VR nevű applikáció.

Az útközben, mobileszközön, előfizetési díj nélküli mobiltévézést lehetővé tevő, eddig 1,2 millió letöltéssel rendelkező MinDig TV alkalmazás átlagos felhasználószáma június 10. és július 10. között ugrásszerűen, másfélszeresére nőtt. Sokan akarták nézni ugyanis a Balaton partján, és az ország más pontjain a futball-Eb mérkőzéseit tévékészülék nélkül.

A nemrég megújult külsejű MinDig TV applikáció új, élő csatornákkal, előfizethető csomagokkal és rendszeresen frissülő, ingyenes videótartalmakkal jelentkezik. Az élőben indítható csatornák között megtalálható az M4 Sport, augusztus 1-je óta pedig az M5 csatorna is, ráadásul mindkét adó HD minőségben, ingyenesen.

A szolgáltató elárulta, hogy az applikáción belüli M4 csatornaindítási szám a foci-Eb kiemelkedő időszakaiban több mint nyolcszorosára nőtt.

360 fokos virtuális valóságba repít a műsorszóró

Az Antenna Hungária a mobiltévés applikáció sikerén felbuzdulva az Appsters Kft.-vel közösen indítja útjára a MinDig VR nevű, virtuális valóság applikációt. Az ingyenes alkalmazásban található tartalmak betekintést engednek abba a világba, amit a 360 fokos tartalommegjelenítés kínálhat. Elsőként a Széchenyi-hegyi adótoronyról, körülbelül 70 méteres magasságból készült egy naplemente-videó, de további videók elkészítését és integrálását is ígérik.

Az alkalmazás Android 4.4 (Kitkat) vagy újabb operációs rendszert futtató mobilkészülékre telepíthető a Google Play áruházból. Ahhoz, hogy a VR módot használni lehessen, a készüléknek rendelkeznie kell giroszkóppal és gyorsulásmérővel, ezek hiányában csak a normál nézet lesz elérhető. Az alkalmazás figyelmezteti a felhasználót, amennyiben az adott készüléken valamilyen hardver vagy szoftver hibája miatt a program nem futhat megfelelően. A teljes élményhez VR-szemüvegre van szükség, a mobilkészüléket ebbe a szemüvegbe kell behelyezni a videó szemüveg módban való indítása után.

A teljes videót egyébként az is megtekintheti, akinek nincs ilyen speciális szemüvege, mivel a normál módban való indítás esetén is lehet mozgatni a képet a mobil készüléken ugyanúgy, ahogy azt már például a térkép alkalmazásoknál megszokhatták a felhasználók.

(Kiemelt képen: a Széchenyi-hegyi adótorony, mely az applikáció és egy virtuális szemüveg segítségével részletesen is bejárható)

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik