Média

A Sport TV váltott – szerintük jól tették

Az AMC Networks médiaszolgáltatóhoz tartozó Sport TV nemrég úgy döntött, nem hosszabbítja meg az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság, az NHL közvetítési jogaira vonatkozó szerződését, mert az NHL-es közvetítések hosszú évek óta az elvártnál jóval alacsonyabb nézettséget hoztak. A sportcsatorna ehelyett a küzdősportok népszerűségét látva idén nyáron megvásárolta a világ vezető MMA-ligája, a UFC (Ultimate Fighting Championship) közvetítési jogait.

A küzdősportok szerelmesei az élő gálák mellett egyébként emlékezetes korábbi összecsapásokat, magazinműsorokat is láthatnak folyamatosan a Sport1 és Sport2 csatornákon. A Sport TV állítása szerint a döntést a nézők máris igazolták: rögtön az első közvetítés, valamint a sportág első húsz évét bemutató műsor nézettsége is felülmúlta a korábbi NHL-nézettségeket.

Az év legjobban várt gálája pedig csak most közeledik: a ketrecharc rajongói március 5-e óta arra várnak, hogy kiderüljön, a közönségkedvenc Conor McGregor csak véletlenül kapott ki Nate Diaztól, vagy utóbbi valóban felért a csúcsra, a legjobbak közé. Augusztus 21-én vasárnap a Sport TV élőben közvetíti majd az összecsapást – hívták fel a sajtó figyelmét.

Korábban Magyarországon élőben egyébként még soha nem követhették a nézők a UFC küzdelmeit. A Sport TV a szeptember elején visszatérő, a legnépszerűbb amerikai profi ligákkal (NFL, NBA) foglalkozó talkshowjában, a Trash Talkban is rendszeresen foglalkozik majd a UFC-vel. Emellett azt mondják, továbbra sem feledkeznek meg a hokirajongókról, hiszen változatlanul közvetítik az orosz bajnokság (KHL), a Bajnokok Ligája (CHL), valamint a jégkorong-világbajnokság mérkőzéseit is.

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik