Média

Megállapodott a TV2: a Spíler TV egy kábelszolgáltatónál biztosan elérhető lesz

Spíler TV
Spíler TV

Az egyik közepes méretű kábelszolgáltató, a Tarr Kft.  hálózatán végül elérhető lesz a holnap induló Spíler TV és rajta a Premier League meccsei – derül ki a szolgáltató Facebook-oldaláról, ahol bejelentették, hogy a kínálatuk kibővül az új férficsatornával. A csatorna az Extra nevű digitális kábeltévés díjcsomagba került be, a 159-es programhelyre SD minőségben. Nagy felbontásban (HD minőségben) is elérhetővé teszik a csatornát a 160-as programhelyen, az 506 MHz-es frekvencián, sőt a TARR mobilTV szolgáltatásával az otthonról távol is nézhető lesz az adás.

Mit jelent a spíler?

A spíler szó jelentése az Idegen Szavak Gyűjteménye szerint dörzsölt, nagymenő, nagyágyú; hamiskártyás. A szó egyébként német eredetű.

Mindez azért érdekes, mert mint néhány napja megírtuk, a most szombaton debütáló új csatorna adja majd az angol bajnoki meccseket, amelyeket korábban még a Digisport sugárzott. Igen ám, de az új csatorna egyelőre nagyon kevesek számára lesz elérhető, pedig a hétvégén már fontos meccsek lesznek a Premier League keretében.

A kapkodásra jellemző, hogy a Spíler internetes címét (spilertv.hu) csak alig pár nappal ezelőtt regisztrálták, és az új csatorna tervezett műsorairól sem lehet sokkal többet tudni annál, hogy itt adják majd a Premier League meccseit, ugyanis a csatorna nem szerepel a műsorújságokban és a Spíler Tv honlapján is hiába kerestünk információkat a tervezett műsorokról.

Sokallják a műsor árát a szolgáltatók

Szintén a kutyafuttában történő indulással függ össze, hogy még nem tudtak megegyezni a kábelszolgáltatókkal a műsortovábbításról. Az említett Tarr Kft. az első kivétel, bár a szolgáltató jóval kisebb nagyságrendet képvisel mint a UPC, a Telekom, vagy a DIGI. Nagy kérdés, hogy a szombatig hátralévő néhány órában ez még összejön-e más szolgáltatókkal is, de ennek csak meglehetősen kis esélyét látjuk, hiszen az új csatorna bekerülésével összefüggésben először is meg kellene egyezni a csatorna áráról, de a TV2 Média Csoport a DTV szerint állítólag 100 Ft körüli nagyságrendet kérne, amit a szolgáltatók sokallanak egy induló tévétől. Bonyolítja a helyzetet, hogy épp most zajlik a TV2 főadó és a kábelszolgáltatók közötti, a műsordíjról szóló nagy vita is.

A TV2 sajtóosztályán kedden azzal kapcsolatos kérdésünkre, hogy a Spíler TV hol lesz elérhető, még csak ennyit tudtak mondani:

Jelenleg is folynak a tárgyalások a kábelszolgáltatókkal és azon vagyunk, hogy minél több emberhez eljusson a Spíler TV műsora

Egyébként nem egy sportcsatornáról van szó, hanem egy férfiakra összpontosító adóról, az új sportcsatornákkal, amelyeket TV2 Sport1 és TV2 Sport2 néven kezdtek el levédeni, majd csak később indulnak Andy Vajnáék.

Frissítés: fenti cikkünk megjelenése után néhány órával a TV2 bejelentette, hogy a Spíler TV végül is egy nagy kábelszolgáltatónál is elérhető lesz. Hogy melyik szolgáltatóról van szó és melyik díjcsomag kell hozzá, ha fogni akarja a meccset, arról itt talál bővebb információt.

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik