Média

Bekeményít a Facebook

Hiába a sokaknál esetleg telepített reklámblokkoló, Mark Zuckerbergék megtalálták a módját, hogyan hatoljanak át rajta.

A Facebook főhadiszállásán kitaláltak egy módszert arra, hogy a jövőben akkor is meg tudjanak jeleníteni hirdetéseket, ha a felhasználó esetleg reklámblokkolót, vagyis úgynevezett adblocker kiegészítőt telepített. Sőt Mark Zuckerbergék el is kezdik használni az új módszert hamarosan.

Ez egy friss blogposztból derült ki, amelyben Zuckerbergék azt állítják, hogy a hirdetések egyébként nem olyan zavaróak, és fontosak a médiatulajdonosok számára, hiszen abból finanszírozzák a működési költségeiket. Ezért a Facebook elkezd reklámokat megjeleníteni azoknál is, akik mostanáig megpróbálták elkerülni ezeket valamilyen úton-módon.

Mivel a Facebook használata ingyenes, amelynek működését reklámokból finanszírozzák, és a használata opcionális, ezért nem hajlandó lemondani a hirdetésekről az ismert közösségi média site. Viszont a jövőben biztosítani fogja azt is, hogy az oldal felhasználói megadhassák, hogy milyen jellegű, milyen témájú hirdetések érdeklik őket, például az utazás vagy macskák igen, míg mondjuk a politikai reklámok nem.

A Facebook egyébként úgy tud majd áthatolni a reklámblokkolókon, hogy a hirdetéseket a többi Facebook-tartalomhoz hasonlónak fogja álcázni, bár azt azért fel fogják tüntetni, hogy szponzorált tartalomról van szó. Ez persze lehet, hogy a reklámblokkolók fejlesztői számára segítség lesz, hogy kikerüljék a reklámokat, és a „sponsored” vagy „szponzorált” felirat melletti reklámokat nem fogják megjeleníteni, de ez mindenképpen fejlesztést, többletmunkát igényel majd a részükről, amíg pedig ezt elvégzik, a reklámok meg fognak jelenni.

A médiaiparnak nagy károkat okozó reklámblokkolókról sokat írtunk már, hiszen ez manapság a tartalomipar egyik nagy problémája. Legutóbb éppen egy kutatásról számoltunk be, hogy az emberek kétharmada kész lenne kikapcsolni a reklámblokkolóját, de ehhez a tartalomtulajdonosoknak is változniuk kell.

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik