Média

Új sportcsatorna indul

Olympic Channel
Olympic Channel
Tovább bővül a nemzetközi sportcsatornák száma. A riói olimpia végén debütál a legújabb globális sporttévé. Nem akárki van mögötte: a Nemzetközi Olimpiai Bizottság.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) bejelentése szerint olyan új nemzetközi sportcsatornát indít néhány napon belül, mely egész évben az olimpiai mozgalommal és eseményeivel foglalkozik majd. Az Olympic Channel néven emlegetett csatorna a riói olimpiai játékok végén, az augusztus 21-i záróceremónia után debütál majd – derül ki az olympic.org-ról.

Az új nemzetközi csatornán, amely Android és iOS operációs rendszerű okostelefonról is elérhető lesz, saját gyártású műsorok, élő közvetítések, hírek és kiemelkedő események, valamint inspiráló történetek is láthatók lesznek. Az Olympic Channel működésére a NOB legalább 0,5 milliárd eurót költ majd el, és legalább 7-10 éves működéssel számolnak.

Thomas Bach, a  NOB elnökének nyilatkozata szerint az új csatorna elindításával a NOB-nak az a szándéka, hogy a nemzetközi közönséget egész évben, az olimpiák között is el tudják érni, illetve így próbálják a fiatalokat is megszólítani.

Az indulás alkalmából a Nemzetközi Olimpiai Bizottság erős socialmedia kampánnyal is készül, többek között a YouTube-on, az Instagramon, a Facebookon igyekeznek majd hírverést csinálni az új csatornának, illetve a www.olympicchannel.com címnek.

Az ígéret szerint egyébként az Olympic Channelen a nézők nem csak eseményeket követhetnek majd, de bepillanthatnak a kulisszák mögé is.

Magyarul egyelőre nem, de később talán igen

Az idegen nyelvekkel sokszor hadilábon álló magyar közönség számára viszont rossz hír lehet, hogy kezdetben csak angol nyelven lesznek elérhetők a tartalmak, azonban hosszú távon a NOB tervei között szerepel, hogy az adott országokban működő helyi olimpiai bizottságokkal és médiapartnerekkel együttműködve helyi nyelvű és helyben készített tartalmakat is eljuttassanak az érdeklődőknek.

Magyarországon egyébként az olimpia közvetítési jogait a közmédia szerezte meg, mely a napokban elindított M5,  továbbá az M4 Sport és az M1 csatornán, valamint a rádiócsatornáin is foglalkozik az ötkarikás eseményekkel, ennek érdekében szinte mindenkit, aki él és mozog, hadra fogott az MTVA. Bár így is vannak azért hiányosságok, hiszen a minap például ifj. Knézy Jenővel az MTVA úgy közvetített egy úszóversenyt, hogy épp csak arról nem számoltak be, hogy azt ki nyerte meg. A sportkommentátor a 18 éves Yusra Murdini menekült nevének mellőzését azzal próbálta megmagyarázni, hogy személy szerint nem tartotta szakmailag érdekesnek a versenyt, illetve nem voltak adottak a technikai körülmények a megfelelő színvonalú munkavégzéshez. A mai hírek szerint az eset a Médiatanács asztalán landolt.

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik