Média

Vicces bakit követett el a Forbes

Forbes címlapok
Forbes címlapok

Úgy tűnik, vagy túl komolyan vették a Forbes magyar kiadásánál, hogy az ismétlés a tudás anyja, vagy valahogyan csúnyán megborultak a lapkészítési, működési és ellenőrzési folyamataik mostanában.

Az történt ugyanis, hogy az üzleti magazin legújabb (augusztusi) kiadásában egy olyan több mint 4 oldalas cikket találtunk, ami már szerepelt az újság korábbi (júniusi) lapszámában is. Ráadásul nem csak a szöveg azonos teljes mértékben a már egyszer megjelenttel, de az oldalpárok tördelésében sem látunk érdemi különbséget, leszámítva, hogy a láblécben eltérnek az oldalszámok és a hónap megjelölése is eltérő, illetve a hirdetések azért változtak.

Mindez azért érdekes, mert az újság készítésekor egy meglehetősen összetett ellenőrzési folyamaton esik át elviekben, ám valahogy a szerkesztők figyelmét ezek szerint elkerülhette, hogy nem cserélték ki az oldalakat. Talán nem emlékeztek volna? Egy másik, valószínűbbnek tűnő és némiképp kevésbé rosszindulatú verzió, hogy talán nem érkezett be valamelyik cikk határidőre, és ezek szerint nem volt tartalékanyaguk sem, sőt már arra sem volt idő, hogy legalább áttördeljék a korábbi anyagot.

Mindenesetre mutatjuk.

Ugyanaz a tartalom
Ugyanaz a tartalom
A lábléc legalább eltér
A lábléc legalább eltér

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik