Média

Exkluzív jogokat szerzett és fejleszt az Eurosport

eurosport (Array)
eurosport (Array)
Az Eurosport bejelentette, hogy megszerezte a wimbledoni The Championship tenisztorna közvetítési jogait 16 országra. Emellett növelik  a La Vuelta élő közvetítések óraszámát.

A The All England Lawn Tennis and Croquet Club, Wimbledon, képviselőivel kötött új megállapodás keretében az Eurosport az eddigieken felül további 16 országban közvetítheti élőben a The Championships összes mérkőzését. Így az Eurosport közvetítheti majd mind a négy Grand Slam tornát – a Wimbledont, az Ausztrál Nyílt Teniszbajnokságot, a Roland Garrost és a US Opent is – Európa 25 országában. Ez jelentős mértékű bővülés a csatorna számára, hiszen a 2015-re vonatkozó belga közvetítési jog megszerzése előtt, az Eurosport nem közvetítette a wimbledoni tenisztorna eseményeit.

2017-től kezdve a The Championship összes mérkőzése látható lesz az Eurosport csatornáin, valamint az Eurosport Playeren Magyarország, Albánia, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Hollandia, Horvátország, Finnország, Izland, Koszovó, Macedónia, Montenegró, Norvégia, Románia, Szerbia, Szlovénia, Svédország területén. A három évre szóló megállapodás a 2017 és 2019 közötti időszakban az exkluzív televíziós és digitális jogokat is tartalmazza. Az Eurosport történetében először fogja közvetíteni a wimbledoni tenisztornát a fent említett 16 országban. Az Euros élő wimbledoni közvetítései exkluzívak lesznek a magyar, albán, bolgár, finn, izlandi, norvég, román és svéd rajongók számára egyaránt. Ezzel az Eurosport kibővíti a Belgiumban, Oroszországban és Ukrajnában már meglévő exkluzív közvetítési jogait.

A 2017-es The Championships kezdetéig a sor egyébként további országokkal bővülhet – közölték.

A wimbledoni teniszbajnokság közvetítési jogainak kiterjesztése azt jelenti, hogy 25 országban mind a négy Grand Slam tornát mi közvetítjük, mellyel a Grand Slam tornák valódi otthonává válunk Európában. A The All England Lawn Tennis and Croquet Clubbal kötött hosszú távú megállapodásunk támogatja az Eurosport azon stratégiáját, mely szerint kihagyhatatlan, prémium, tartalmakat teszünk elérhetővé rajongóink számára, minden képernyőn

– nyilatkozta Peter Hutton, az Eurosport vezérigazgatója.

A rajongók az élő tévés teniszközvetítéseken felül egyébként nyomon követhetik a bekamerázott pályákon zajló események minden egyes pillanatát az élő és on-demand szolgáltatást nyújtó Eurosport Playeren is.

Növelik a La Vuelta élő közvetítések óraszámát és a helyi produkciók számát

A sportcsatorna azt is bejelentette, hogy további egy órával bővíti a La Vuelta háromhetes spanyol kerékpárverseny élő közvetítéseinek idejét. Az Eurosport az új megállapodással a korábbi minimum két órás közvetítési időt növelte, amelynek köszönhetően 2016 és 2020 között szakaszonként minimum három órás élő közvetítést láthatnak a nézők a La Vuelta eseményeiről.
Az év legnehezebb versenyeként számon tartott La Vuelta közvetítései egy öt évre szóló megállapodás keretében exkluzívan lesznek láthatóak az Eurosporton Európa és Ázsia több országában. A kibővített megállapodás értelmében az Eurosport megnövelt élő közvetítési ideje magában foglalja a hétköznapokat is valamint exkluzív közvetítési jogot jelent a nap eseményeinek első órájáról Hollandiában, Portugáliában és Ausztráliában.

2016-ra és a későbbi évekre vonatkozó közvetítési műsorterv több helyi gyártású elemet is tartalmaz, olyan helyi sporthírességekre fókuszálva mint a spanyol Alberto Contador és Alejandro Valverde, a francia Thibault Pinot és Tony Galopin, valamint az olasz Fabio Aru és Vincenzo Nibali és a német André Greipel és Simon Geschke. A sporttévé a szakaszok teljes közvetítését követően a holland nézők számára további műsorelemekkel is készül.

Az idei Tour de France közvetítések rekord nézettséget értek el, így külön öröm a számunkra, hogy még tovább táplálhatjuk a kerékpárrajongók szenvedélyét a megnövelt óraszámú La Vuelta közvetítésekkel és helyi gyártású produkciókkal. Így még közelebb hozzuk a rajongókat kedvenc hőseikhez, bemutatva küzdelmüket ezen a legendás versenyen

– mondta Peter Hutton.

A kerékpársportok otthonaként az Eurosport mind a három Grand Tour versenyt közvetíti, beleértve a Tour de France-t valamint az öt klasszikus egynapos versenyt is.

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik