Média

154 órában hangolja a nézőket az olimpiára a közmédia

A közmédia közleménye szerint minden korábbi olimpiai közvetítésnél részletesebben és minden eddiginél nagyobb terjedelemben számol be a XXXI. Nyári Olimpiai Játékok történéseiről, sőt már a világszerte nagy érdeklődéssel várt sportesemény előtt elkezdik ráhangolni a nézőket a következő napokra. A felvezetések a közvetítések indulásáig 9240 percnyi műsoridőt tesznek ki, azaz 154 órában foglalkozik az olimpiával a köztévé a láng fellobbanása előtt.

Az eddig olimpiákon nyert 168 magyar aranyéremről emlékeznek meg a képernyőn. Azt ígérik, hogy izgalmas archív felvételekkel tisztelegnek a múlt sikeres magyar sportolói előtt, a jelen bajnokait Rió éremesélyes magyarjait pedig mini-portrésorozatban mutatja be a köztévé.

Az Út Rióba című olimpiai háttérműsor egy éve követi az olimpiára készülő sportolók és az őket segítő szakemberek mindennapjait, a ráhangolódást pedig az olimpiát megelőző hetekben még több új magazinműsor indításával segíti a köztévé. Az Irány RIÓ és a Visszaszámlálás Rióra magazinműsorok nézői olyan információkat jutnak, és olyan exkluzív tartalmakat láthatnak, amelyek ismeretében az olimpiai játékok közvetítései még élvezetesebbek még érdekesebbek lesznek – ígéri az MTVA, amely egyébként a  #veletekvagyunk hashtag használatára is buzdítja a nézőket. Ezzel a nézők az Olimpia ideje alatt üzenhetnek is a sportolóknak. Az M4 Sport Facebook oldalára érkező szurkolói üzenetek közül a legjobbakat az M4 Sport csapatának tagjai adják majd át a magyar olimpikonoknak.

Egyébként szinte aki él és mozog, a közvetítéseken dolgozik majd a közmédiánál. Hogy pontosan kik lesznek a köztévé és a közrádió kommentátorai, tudósítói, arról itt írtunk bővebben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik