Média

A Netflix és a 20th Century Fox most először szövetkezik

Az online videotéka-szolgáltató Netflix és a Rupert Murdoch médiamágnás tulajdonában lévő 20th Century Fox globális együttműködésre lép – jelentették be hétfőn.

Ez az első alkalom, hogy a Netflix és a 20th Century Fox Television Distribution közösködik egymással. Az SVOD (subscription video-on-demand, azaz előfizetésen alapuló online videostreaming szolgáltatásra vonatkozó) licencmegállapodás értelmében a Netflix exkluzív streaming jogokat szerzett az FX slágersorozatára, az American Crime Story-ra. Az American Crime Story első évada teljes egészében elérhető lesz a Netflixen, méghozzá Kanada kivételével globálisan, majd 2017-ben a további évadok is sorra kerülnek.

A 22 Emmy-díjra jelölt első évad, a The People v. O.J. Simpson: American Crime Story 10 epizódja egyébként 2016 legnézettebb kábeltévés műsora volt, és számtalan új, érdekes információt tudhattak meg belőle a nézői az O.J. Simpson ügyről, illetve magáról O.J. Simpsonról. A sorozatot a Fox-stúdió és az FX Productions készítette.

Épp a napokban írtuk meg: a Netflix által májusban végrehajtott áremelés nagyon sok előfizetőt megrémisztett, így az ismert online streaming-szolgáltató népszerűsége jelentősen alábbhagyott az utóbbi időben. A Netflix a nézők kegyét most tartalomfejlesztésekkel próbálja visszaszerezni.

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik