Média

A Bocuse d’Or magyar sztárséfje a TV Paprikán

Széll Tamás, TV Paprika
Széll Tamás, TV Paprika
A TV Paprika különleges, saját gyártású többrészes műsorral készül a gasztrorajongók számára, „Bocuse d’Or: Aranyséf” címmel. Széll Tamás sztárséf is főzni fog.

Széll Tamás sztárséf a Bocuse d’Or-győztes csapatával az új, most szombaton induló négyrészes gasztroműsor főszereplője lesz. A műsor házigazdája Jókuti András, az ismert gasztroblogger.

A gasztrosorozat július 23-tól lesz látható a TV Paprikán, és a sorozatban megismertetik a TV Paprika nézőit a világ egyik legrangosabbnak, de mindenképp a legizgalmasabbnak tartott szakácsversenyével, a Bocuse d’Orral.  A műsorban végigkísérik Széll Tamás séfet a magyarországi válogatóversenytől, a hónapokig tartó, a nagy megmérettetésre való felkészülésen át egészen az európai előselejtezőig, amelynek végén kiderült, hogy sikerült ismét magyar versenyzőnek eljutnia Lyonig. Mindeközben a magyar gasztronómia legfontosabb és legismertebb figurái beszélnek a versenyzőről, a versenyről.

A négyetapos műsor első két része a felkészülés, valamint az európai döntő minden izgalmát, kulisszatitkát bemutatja. A folytatás pedig már a TV Paprika stúdiójába tereli a csúcsgasztronómia iránt érdeklődőket. A stúdióba ugyanis ellátogat Széll Tamás és csapata, hogy bemutassák, hogyan lehet otthon is elkészíteni két remek fogást a nyertes menüsor hozzávalóiból. Szarvasgulyás készül és kecsegepaprikás túrós csuszával, úgy, hogy közben Tamás magyaráz, elhozza és bemutatja saját „házi”, Japánból származó különleges füstölőjét, és igyekszik az elkészítés minden mozzanatát egyszerűen, közérthetően bemutatni.

Széll Tamás a stábnak beszélt pályája kezdeteiről, miért a gasztronómia felé vette az irányt, de azt is elárulta, még mindig érzi gyermekkora ízeit a szájában – legyen szó a szilvás gombócról vagy a burgonyalevesről, mert ezek azok a momentumok, amelyek végül meghatározták későbbi pályáját.

Íme a „Bocuse d’Or – Aranyséf” werkfilmje:

A négyrészes „Bocuse d’Or – Aranyséf” első két részét július 23-án és 24-én, a harmadik és negyedik epizódját augusztus 10-én és 11-én vetíti a gasztrocsatorna.

Premier: július 23. 11:30
További részek: július 24. 11:30, és augusztus 10-11. 21:00

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik