Média

Új cég szállt be a virtuálisvalóság-üzletbe

Szalay Dániel
Szalay Dániel

2016. 07. 18. 10:20

Korábban a témában:

Magyarországon egyedülálló és világviszonylatban is úttörőnek számító szolgáltatással, 360 fokos 3D térhatású videók és animációk készítésével lépett piacra a Virtu360 Kft., mely a Merlin Communications ügynökség 50 százalékos tulajdonrészével jött létre. A szolgáltatás olyan új marketingkommunikációs lehetőségeket teremt a vállalatok számára, amelyek teljes mértékben a nézőt helyezik az események középpontjába.

„Már a 90-es években megjósolták, hogy milyen feltételeknek kell teljesülnie ahhoz, hogy a virtuális valóság széles körben elterjedjen. A technológia végül 2015-re ért el erre a szintre, amire az online platformok is gyorsan reagáltak: a YouTube például már májustól támogatta a 360 fokos videók terjesztését, novembertől pedig a 360 fokos 3D térhatású filmek lejátszását is. A tartalomszolgáltatók azonban csak most próbálnak felzárkózni azzal, hogy feltérképezik és kihasználják a VR-ben rejlő lehetőségeket. Ez abból is fakad, hogy az üzletekben még mindig nem érhetőek el olyan kamerák, amelyek lehetővé teszik a megfelelő minőségű felvételek készítését, ezért saját eszközt fejlesztettünk, amely egyedülálló módon, nemcsak 360 fokos, hanem egyben 3D térhatású, nagyfelbontású filmek felvételére alkalmas” – mondta Arany-Tóth László, a Virtu360 vezető fejlesztője.

A Merlin egyébként azonkívül, hogy a befektetéssel szolgáltatás-portfólióját és ügyfélkörét kívánja bővíteni, célul tűzte ki azt is, hogy úttörő szerepet vállaljon a virtuális valóság marketingkommunikációban történő felhasználásának megismertetésében, továbbá az új médiával kapcsolatos marketing ismeretek terjesztésében.

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)
vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

German Chancellor and CDU party leader Angela Merkel (C) addresses supporters after exit poll results were broadcasted on public television at an election night event at the party's headquarters in Berlin during the general election on September 24, 2017.
Germany voted in a general election expected to hand Chancellor Angela Merkel a fourth term, while the hard-right Alternative for Germany (AfD) party is predicted to win its first seats in the national parliament. / AFP PHOTO / Odd ANDERSEN
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.