Média

Megtudtuk, mikor indul a TV2 legújabb csatornája

andy vajna és habony árpád (Array)
andy vajna és habony árpád (Array)

PRIME csatorna
A PRIME csatorna tervezett logója

Bár mostanáig nem volt ismert, hogy a TV2 által a Media Hungary-n bejelentett számos új tévécsatorna (az Izaura TV, a Zenebutik és társai) pontosan mikor indul, hiszen eddig mindössze annyit közöltek, hogy ez még az idei évben várható, a 24.hu megtudta, hogy szeptember 5-től, az eddigi FEM3 csatorna helyén jelentkezik majd a TV2 Média Csoport, Andy Vajna 2015-ben felvásárolt tévétársaságának új, PRIME elnevezésű programja.

A PRIME a Media Hungary-n tett bejelentés értelmében prémium-, általános szórakoztató csatornaként működik majd, ahol egyaránt megtalálhatóak lesznek a népszerű sorozatok, “köztük a legnagyobb brandek és a legismertebb blockbuster filmek”. Emellett azt ígérték, hogy a PRIME csatornán szórakoztató jellegű, a csatornát egyedivé tevő saját gyártású műsorok is láthatók lesznek.

A többi csatorna közül néhánnyal egyelőre zűr van

Azt egyébként nem tudni, hogy például a Zenebutik TV vagy éppen a Joy TV mikor tud elindulni. Mindkét név kapcsán ugyanis elég komoly jogviták alakultak ki: a közmédiában ugyanis máig ismétlik a Zenebutik című műsorokat Juhász Előd műsorvezetésével. A legutóbbi, a közmédiától származó júniusi értesülésünk ezzel kapcsolatban az volt, hogy megegyezés közeli állapotban van az MTVA és a TV2-csoport az ügyben, de amikor néhány napja újból érdeklődtünk, hogy megtudjuk, van-e már megállapodás, illetve megismerhessük ennek tartalmát, egyelőre türelmünket kérték. A Joy név kapcsán egyébként ugyancsak nem igazán sikerült eredetit alkotnia Andy Vajnáéknak, hiszen a Joy magazin tulajdonosa, a Marquard Media védjegyével kerültek ütközésbe, a Marquard pedig az első csatákat ezzel kapcsolatban már meg is nyerte.

A Media Hungary-n idén májusban Fischer Gábor, a TV2 Média Csoport Kft. kábeltévékért felelős programigazgatójától tudhattuk meg, hogy hamarosan 10 tévécsatornával rendelkezik majd Andy Vajna tévétársasága, amely átalakítja meglévő csatornáit és újakat is indít. A májusi bejelentés értelmében “néhány hónapon belül” debütál az Izaura TV, ahol “a legjobb telenovellák lesznek”, de lesz gasztro csatornájuk (Chili TV), mely kizárólag magyar receptekkel foglalkozik majd, szemben a hasonló Paprika TV-vel. Ekkor jelentették be a Zenebutik című zenetévét is, mely “a hazai zenei élet kiemelkedő alakjainak biztosít majd tévés szereplési lehetőséget”. A Joy TV pedig egy életmód és lifestlye csatorna lesz, mely “szórakoztatva informál majd életmódról, utazásról, egészségről”. Ugyancsak ekkor közölték, hogy a FEM3 csatornát PRIME-ra nevezik át, és átpozicionálják, valamint a Kiwi TV néven induló mesecsatornát is ekkor harangozták be, ahogyan az időközben már elindult Mozi+ filmcsatornát is.

(Kiemelt kép: Andy Vajna kormánybiztos, a TV2 tulajdonosa, Habony Árpád (balra) és Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője (jobbra) társaságában (archív). MTI-fotó/ Varga György)

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik