Média

Nagyon felpörgették a mobiltévézést a nyári sportesemények

Egy hónap alatt az átlagos 3,5-szörösével nőtt a Telekom TV GO mobiltévés szolgáltatásra regisztrálók száma az elmúlt időszak sportvilágbeli történései hatására. A meccseket online nézők száma is megháromszorozódott, a nyolcaddöntőig minden magyar érdekeltségű meccs TV GO nézettségi rekordot döntött. A legtöbben (15 ezren) a magyar-portugál meccset követték mobilról a szolgáltató rendszerén, de az Európa-bajnokság döntője is kiemelkedő nézettséget hozott.

A mobiltévés megoldáshoz kapcsolódó alkalmazás népszerűsége is növekedett az Eb idején, volt, hogy a Google Play áruházban az 5., az AppStore-ban a 16. helyet foglalta el a népszerűségi listán.  A szolgáltató az Eb-re kapacitásbővítéssel készült, emellett további tartalmi újításokat vezetett be, ennek köszönhetően a közszolgálati csatornák már HD minőségben érhetők el, az M4 és a Duna TV csatornák bárki számára elérhetők voltak egy regisztrációt követően (előfizetéstől függetlenül), továbbá a meccsek 3 napon keresztül díjmentesen voltak visszanézhetőek.

A Telekom várakozásai szerint az Olimpia időszakában folytatódik az Eb alatt tapasztalt trend.

Korábban egyébként a konkurens Telenor is azt közölte, hogy rendkívül pozitív hatást gyakorolt a mobiltévés forgalomra a foci-Eb.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik