Média

3 milliós büntetés a Story-csatornáknak

24.hu
24.hu

2016. 07. 08. 12:31

A Médiatanács szerint megsértette a Story4 és a Story5 csatornákat működtető zrt. a műsorkvótákra vonatkozó szabályozást, ezért a cégnek 2,8 millió forint bírságot kell befizetnie.
Korábban a témában:
story5(1)(210x140).png (story5)
Story 5

A Digital Media and Communications Zrt. Story 4 és és Story 5 csatornái a Médiatanács szerint megsértették az európai és a magyar művek közzétételére vonatkozó műsorkvóta kötelezettségeit 2015-ben. Mivel a 4-es csatorna 2008-tól kezdődően – egy év kivételével – minden évben megszegte a magyar művekre, 2009-től kezdődően pedig minden évben megsértette az európai művekre vonatkozó műsorkvóta-kötelezettségét, ezért a Médiatanács az arányosság és fokozatosság elvét alkalmazva ezúttal 2,8 millió forint bírságot állapított meg a médiaszolgáltatóval szemben.

A Story 5 csatorna tekintetében szintén ismételt jogsértést követett el a médiaszolgáltató, ugyanis 2012-ben és 2013-ban sem tartotta be műsorkvóta-kötelezettségeit, ezért a tanács az eset összes körülményének mérlegelése után 250 ezer forint bírságot szabott ki rá.

A Médiatanács vidéki rádiófrekvenciák pályáztatásával is foglalkozott egyébként eheti ülésén, melyről itt írtunk bővebben.
A Médiatanács egyébként folyamatosan lecsap a műsorkvóta szabályozást megszegő médiaszolgáltatókra. Pár hete például az is előfordult, hogy 45 csatornát sújtott a testület szankcióval ilyen problémák miatt.

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)
vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Picture taken on June 25, 2013 in Aachen, western Germany, shows British actor and UNICEF Goodwill Ambassador Roger Moore and his Danish wife Kristina Tholstrup waving from a carriage as they visit the CHIO World Equestrian Festival.
Moore, who will forever be remembered for playing the womanising superspy James Bond, died May 23, 2017, aged 89, his family announced in a statement. / AFP PHOTO / dpa / Henning Kaiser / Germany OUT
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.