Média

3 milliós büntetés a Story-csatornáknak

A Médiatanács szerint megsértette a Story4 és a Story5 csatornákat működtető zrt. a műsorkvótákra vonatkozó szabályozást, ezért a cégnek 2,8 millió forint bírságot kell befizetnie.
Story 5
Story 5

A Digital Media and Communications Zrt. Story 4 és és Story 5 csatornái a Médiatanács szerint megsértették az európai és a magyar művek közzétételére vonatkozó műsorkvóta kötelezettségeit 2015-ben. Mivel a 4-es csatorna 2008-tól kezdődően – egy év kivételével – minden évben megszegte a magyar művekre, 2009-től kezdődően pedig minden évben megsértette az európai művekre vonatkozó műsorkvóta-kötelezettségét, ezért a Médiatanács az arányosság és fokozatosság elvét alkalmazva ezúttal 2,8 millió forint bírságot állapított meg a médiaszolgáltatóval szemben.

A Story 5 csatorna tekintetében szintén ismételt jogsértést követett el a médiaszolgáltató, ugyanis 2012-ben és 2013-ban sem tartotta be műsorkvóta-kötelezettségeit, ezért a tanács az eset összes körülményének mérlegelése után 250 ezer forint bírságot szabott ki rá.

A Médiatanács vidéki rádiófrekvenciák pályáztatásával is foglalkozott egyébként eheti ülésén, melyről itt írtunk bővebben.
A Médiatanács egyébként folyamatosan lecsap a műsorkvóta szabályozást megszegő médiaszolgáltatókra. Pár hete például az is előfordult, hogy 45 csatornát sújtott a testület szankcióval ilyen problémák miatt.

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik