mozi+
Média

Zenecsatorna helyére kerül Vajna új mozitévéje

Szalay Dániel
Szalay Dániel

2016. 07. 04. 15:18

Az állami tulajdonú Antenna Hungária úgy döntött, hogy egy pár hónapja elindított zenecsatorna helyére teszi be a TV2 csoport néhány nap múlva debütáló új mozicsatornáját A Vintage TV így a továbbiakban nem lesz elérhető Magyarországon. A MindigTV kínálatában egyébként más változások is várhatók.
Korábban a témában:

Alig több mint fél évvel ezelőtt, 2015 decemberében jelentette be a digitális földfelszíni műsorszórást végző, 2014 óta állami kézben lévő Antenna Hungária, hogy új tévécsatornával bővíti televíziós kínálatát. Ekkor került be az ingyenes MinDig TV és a fizetős MinDig TV Extra kínálatába a Vintage TV nevű zenecsatorna, amit még az ingyenes MinDig TV applikáció felől is elérhetővé tettek. Az Antenna Hungária (AH) egyébként egészen újszerű üzleti modellel próbálkozott, hiszen a Vintage TV a kiemelt, 17 és 23 óra közötti időszakban minden nap kódolatlanul volt elérhető az összes MinDig TV felhasználó számára.

Búcsúzik Magyarországtól a Vintage TV

10 millió zeneimádó csatornájaként harangozták be a Vintage TV-t

A Vintage Entertainment média több mint 5 éve indította el a Vintage TV sugárzását Nagy-Britanniában. Rövid idő alatt a zeneimádók legkedveltebb csatornájává vált. Manapság több mint 10 millió néző választja minden hónapban a Vintage TV-t Angliában. A Vintage TV magyar kiadása műfajtól függetlenül minőségi zenéket sugárzott a 60-as évektől napjainkig. A csatornán nemcsak a brit zeneipar ikonjaival találkozhattunk, mindennapos szereplők voltak a magyar kedvenceink, úgy ahogy máshol még nem láthattuk őket.

A friss hír most az, hogy a csatorna hamarosan kikerül a digitális műsorszóró kínálatából. Helyét a Mozi+ (M+) nevű, július 11-én, vagyis mához egy hétre hétfőn debütáló új, az Andy Vajna kormánybiztos kezében lévő TV2 Média Csoport ernyője alatt induló, reklámmegszakításokkal tarkított csatorna veszi át legkésőbb augusztustól – derül ki egy, a sat-tv-radio.hu oldalon megjelent hírből.

Szűkösek a kapacitások

Az AH lépése azért nagyon kedvező hír Vajnának és a TV2-nek, mivel a Media Hungary-n májusban a hazai kábeltévék, műholdas szolgáltatók és a földfelszíni műsorszórást végző Antenna Hungária illetékesei még egybehangzóan arról beszéltek egy kerekasztal-beszélgetés alkalmával, ahol jelen volt Dirk Gerkens, a TV2 vezérigazgatója is, hogy nincsen hely új televíziók számára, tehát a szolgáltatók csak úgy tudnának betenni valamilyen programot, ha valamit ki is vesznek a kínálatból. Sőt Kápolnai András, az AH vezérigazgatója a beszélgetésen azt mondta, hogy nekik a MinDig TV esetében még kevesebb helyük van új csatornákra, hiszen a rendelkezésre álló frekvenciatartomány rendkívül szűkös, ráadásul idén augusztusban elindul a kötelezően továbbítandó (úgynevezett must-carry) közszolgálati M5 csatorna is, ami szintén helyet igényel.

A TV2 új, májusban bejelentett csatornáinak elindítása körül ráadásul elég sok a zűr mostanság, a JoyTV és a Zenebutik név körül is komoly jogi gondok adódtak, a JoyTV-s vitát ráadásul el is vesztették. Egy ilyen környezetben kifejezetten felüdítő lehet Vajnáéknak, hogy a Mozi+ augusztusra bekerülhet a 110 ezer előfizetővel rendelkező MinDig TV Extra csomagba. (A kábelhálózatokon pedig a TV2 megszűnő csatornája, a PRO4 helyére kerül az M+.) Az viszont továbbra is tisztázatlan, hogy a Media Hungary-n bejelentett további TV2-s csatornáknak (Izaura TV,  Zenebutik stb.) hogyan lesz hely a tévéhálózatokon.

Más változások is lesznek a MinDig TV-nél

A MinDig TV Extra kínálatában egyébként a sat-tv-radio.hu nevű honlap szerint más változások is lesznek a közeljövőben: ugyanis az AH nem továbbítja többé a Filmbox Family-t és a Viasat Explore csatornát sem. A Viasat History pedig átkerül a Világjáró csomagba, a Filmbox Premium pedig az Aktív+ csomagba. A portál szerint a Filmbox PAK csomag egyúttal megszűnik.

Mivel a Vintage TV-t csak az Antenna Hungáriánál sugározták idehaza, így a zenebarátok a továbbiakban Magyarországról már nem fogják tudni nézni az adást, kivéve azokat, akik közvetlenül saját műholdvevővel, közvetlenül műholdról is fogja tudják.

Egy kis részlet a Vintage TV-ből:

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)
vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

LONDON, ENGLAND - MARCH 22:  A member of the public is treated by emergency services near Westminster Bridge and the Houses of Parliament on March 22, 2017 in London, England. A police officer has been stabbed near to the British Parliament and the alleged assailant shot by armed police. Scotland Yard report they have been called to an incident on Westminster Bridge where several people have been injured by a car.  (Photo by Carl Court/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.