Média

Jelentős változások a Népszabadság Online-nál

Júliustól Bordás Gábor vezeti a Népszabadság online szerkesztőségét, amely önálló szerkesztőségként működik tovább. Ennek érdekében kibővítik az újságírógárdájukat.

A Népszabadság 2020-ig tartó innovációs stratégiájának részeként a nyomtatott lap után 2016-ban megújul, és önálló szerkesztőséget kap a Népszabadság digitális felülete, a nol.hu.

A Népszabadság tulajdonosa, a Mediaworks Zrt. azt is bejelentette, hogy július 1-jével Bordás Gábor irányítja a Népszabadság online szerkesztőségét. Bordás feladata továbbá első körben a nol.hu megújításához szükséges újságírógárda felállítása.

A 38 éves szakember másfél évtizedes szakmai tapasztalattal, felelős szerkesztőként érkezik a nol.hu-hoz: 2001-től 2014-ig az Origónál dolgozott, ahol újságíróként, rovatvezetőként, majd – 2012-től – felelős szerkesztőként tevékenykedett. Bordás az utóbbi két évben a Vs.hu felelős szerkesztője és a magazinrovat vezetője volt, emellett részt vett több projektfejlesztésben.

A kiadó közölte, hogy a Népszabadság programjának kiemelt eleme a nol.hu újrapozicionálása és a digitális jelenlét markáns növelése. Ennek részeként a nol.hu – amelynek önálló szerkesztőségéhez már júniusban csatlakozott az index.hu-tól érkező Spirk József – hamarosan további újságírók szerződtetését jelenti be.

Bordás Gábor magasan kvalifikált, jelentős tapasztalattal bíró, számos digitális területen sikeresen bizonyított vezető, akinek feladata, hogy – a lap alapértékeinek megtartása mellett – kialakítsa a nol.hu új, modern arculatát, továbbá erősítse és növelje a sokat idézett portál piaci pozícióját”

– mondta Murányi András, a Népszabadság főszerkesztője.

Komáromi Gergely, aki másfél évig vezette a Népszabadság Online-t, a kiadó közlése szerint július elsejével saját kérésére távozik posztjáról.

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik