Média

Felpörgette a mobiltévét a foci-Eb

Nézettségi rekordokat döntött a MyTV mobiltévés applikáció a magyar meccsek közvetítése alatt – közölte a Telenor Magyarország szerdán. A távközlési szolgáltató jelzése alapján nem csak nézettségben, de az applikáció letöltésében is rekordokat döntött a MyTV a magyar futball-válogatott Eb-mérkőzéseinek köszönhetően.

A MyTV-n előfizetés nélkül lehet nézni az Európa-bajnokság közvetítéseit, ennek köszönhető, hogy jelentősen, több mint tízezerrel nőtt a szolgáltatás elérését biztosító appokat használók száma.

A legtöbben június 16-án, csütörtökön telepítették fel mobil eszközeikre a mobiltévés megoldást. Ők feltehetően előre felkészültek arra, hogy otthonuktól távol, okostelefonjukon vagy táblagépükön tudják majd követni a meccseket. Érdekesség, hogy szombaton, a magyar-izlandi mérkőzés napján is 125 százalékkal többen installálták az alkalmazást, mint a keddi magyar-osztrák napján – ennek valószínűleg az az oka, hogy míg kedden sokan otthon vagy egy szórakozóhelyen követték a mérkőzést, a hétvégére utazást terveztek.

Mobilfocis városok

A szolgáltató statisztikái szerint a legtöbben Budapesten nézték a magyar mérkőzéseket a mobiltévés megoldással, a második helyen Győr, a harmadikon Szeged, a negyediken Miskolc, az ötödiken pedig Székesfehérvár áll a felhasználók száma alapján készített rangsorban.

A Telenor tévészolgáltatásában egyébként egészen augusztus 31-ig díjmentesen érhetők el az M1, az M2, a Duna, a Duna World és az M4 Sport tévécsatornák, sőt a Telenor mobil ügyfeleinek az adatforgalmazásért sem kell fizetniük, az nem csökkenti az adatkeretet.

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik