Peter Brase, az Advenio Zrt. igazgatóságának tagja. Fotó: Linkedin
Média

“Svájci nagykutyát” küldött Marquard a Class FM-hez

Szalay Dániel
Szalay Dániel

2016. 06. 27. 13:40

A Marquard Media tulajdonosa, Jürg Marquard a jelek alapján komolyan gondolja a visszatérést a magyar rádiós piacra, legalábbis erre utal, hogy Peter Brase "svájci nagykutya" is helyet kapott a múlt hónapban felvásárolt Class FM igazgatóságában.
Korábban a témában:

A múlt héten megírtuk: a Class FM-et május második felében Simicska Lajoséktól megvásárló Sláger Rádió Zrt. tulajdonosai június 22-i hatállyal Földes Ádámot nevezték ki a rádió vezérigazgatójává, a programigazgatói feladatokat pedig Hamvas Viktor vette át Simicska Lajos egykori kereskedelmi rádiójánál, ahol egyúttal Turi Árpád vezérigazgató és Tiszttartó Titusz eddigi programigazgató Class FM-es pályafutása véget ért. A friss, hétfői fejlemény most egy újabb személyi hír a Class FM kapcsán: az mmonline a cégjegyzék alapján észrevette, hogy Földes mellett egy másik vezető is bekerült a Class FM-et működtető Advenio Zrt. vezetőségébe, méghozzá a svájci Zugban élő Peter Brase, aki Földeshez hasonlóan szintén igazgatósági tag lett és önállóan is képviselheti a céget.

A svájci nagykutya a Marquard Media 2. embere

Az 54 éves Peter Brase-ről azt érdemes tudni, hogy ő a Marquard Media International AG vezérigazgatója, és a Marquard birodalmat megalapító és tulajdonló Jürg Marquard mellett a médiavállalat legfontosabb embere. Peter Brase 2006 óta dolgozik Jürg Marquard mellett, korábban egyébként a stuttgarti székhelyű Motor Presse kiadó egyik vezetője volt. Az mmonline szerint Brase kinevezése arra utal, hogy Jürg Marquard nem csak egyszerűen bent ragadt a 2009 vége óta tényleges üzleti tevékenységet nem folytató Sláger Rádió Zrt.-ben, hanem a 70 éves svájci médiamogul vélhetően komolyan gondolja, hogy a Sláger Rádió elnémulásához vezető 2009-es frekvenciatender után újra tartósan visszatér a magyarországi rádiós piacra.

A portál emlékeztet rá, hogy Jürg Marquardnak Németországban, Svájcban, Ausztriában, Lengyelországban és Magyarországon vannak médiapiac érdekeltségei. A Class FM-ben egyébként nem a Marquard Media International AG tulajdonában lévő Marquard Media Magyarország Kft.-n keresztül, hanem a MEM Magyar Electronic Media Kft. révén érdekelt. A cégadatok szerint az utóbbi Kft. Jürg Marquard személyes érdekeltsége, a cég ügyvezetője pedig szintén Peter Brase.

(Kiemelt kép: Peter Brase, az Advenio Zrt. (Class FM) igazgatóságának új tagja. Fotó: LinkedIn)

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)
vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

MALAGA, SPAIN - MAY 21: Head Coach, Zinedine Zidane of Real Madrid celebrates their championship with his players after the La Liga final match between Malaga and Real Madrid at La Rosaleda Stadium on May 21, 2017 in Malaga, Spain. Burak Akbulut / Anadolu Agency
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.