Média

A válogatott ismét az egekbe reptette a közmédiát

Megint nézettségi rekordot ért el a köztelevízió sportcsatornája, az M4 Sport, köszönhetően a tegnapi portugál-magyar mérkőzésnek.

A tegnapi csoportkör alatt folyamatosan emelkedett az M4 Sport nézőinek száma, majd végül a magyar-portugál mérkőzés több mint kétmillió nézőt vonzott a képernyők elé a Nielsen Közönségmérés adatai alapján.

A tegnapi mérkőzés 2. félideje eddig az abszolút rekord, és erősebb mint a teljes mérkőzés nézettsége. Összesen 2,7 millióan nézték az adást ekkor. Egyébként ez a 45 perc volt a csoportkör legerősebb félideje az M4 Sporton.

Szerda este az M4 Sporton 17:53-tól sugárzott Magyarország–Portugália labdarúgó-mérkőzés nézettsége 2,3 millió volt, ezzel a műsor adásideje alatt a legnézettebb csatorna volt az M4, amelynek közönségaránya a teljes (4 évnél idősebbekből álló) népesség körében 61,3 százalék volt.

A 20:54-től látható Svédország–Belgium meccs nézettsége 888 ezer fő volt, ezzel a műsor adásideje alatt ugyancsak a legnézettebb csatorna volt az állami sportcsatorna. A közönségarányuk a teljes népesség körében ekkor 22,9 százalék volt.

 

A közmédia tegnapi nézettsége. Forrás. MTVA
A közmédia tegnapi nézettsége. Forrás. MTVA/Nielsen Közönségmérés

 

Sportcsatornák nézettsége tegnap. Forrás: MTVA
Sportcsatornák nézettsége tegnap. Forrás: MTVA/Nielsen Közönségmérés

A tegnapi napon egyébként a közmédia portáljai iránt is megugrott az érdeklődés, 315 ezres RU-t produkáltak együttvéve, amelyből 190 ezer esett a Médiaklikkre, 106 ezer az m4sport.hu-ra.

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik