Média

A foci-Eb-re időzítve fejlesztett az Antenna Hungária

A megújult MinDig TV applikációval full-HD-ben nézhetünk műsorokat, egyébként pedig elindult az ország legnagyobb kapacitású tartalomtovábbítási hálózata.

Az állami tulajdonú műsorterjesztő cég, az Antenna Hungária (AH) a várhatóan kiemelkedő nézettségű nyári sportesemények (foci-Eb, olimpia) elé időzítve elindította a saját fejlesztésű, Magyarország legnagyobb kapacitással bíró tartalomtovábbítási hálózatát (Content Delivery Network – CDN), amellyel az élő műsorokra és videótartalmakra kíváncsi magyar felhasználókat szolgálja ki. Az új, skálázható és igény szerint tovább bővíthető rendszer – jelenleg másodpercenként 200 gigabit átviteli sebességű hálózati kapacitás, akár 100 ezer egyedi felhasználó részére nyújtott jó minőségű videostreaming – a hazai és külföldi tartalmak elérését számos tartalomvédelmi megoldással támogatja (geoblokkolás, biztonsági URL token, DRM). Lehetőséget nyújt a kiemelt, jogdíj-köteles audio-video tartalmak kezelésére, továbbítására is. Ehhez az AH-CDN folyamatos, magas szintű rendelkezésre állást biztosít, elosztott, több adatközpontban telepített infrastruktúrára épül, amellyel a felhasználók stabil kapcsolatokon, nagy sávszélesség és alacsony késleltetés mellett szolgálhatók ki. Az üzembiztonság további növelése céljából két, világpiaci szinten meghatározó felhőszolgáltató CDN partnerrel kötött együttműködési megállapodást az AH.

A MinDig TV applikációt is megújították

A CDN megújítással párhuzamosan az AH a mobileszközökön történő tartalomfogyasztási trendet felismerve, a hazai szolgáltatók közül elsőként indította el az élő és VoD típusú média tartalmak elérését lehetővé tévő, mára már több mint egymillió letöltéssel rendelkező MinDig TV applikációját. Az alkalmazás ingyenesen letölthető iOS, android, Windows Phone és Windows 8, illetve 10-es operációs rendszert futtató számítógépre, és számos funkciója mellett hét televíziós csatornát kínál előfizetési díj nélkül.

Full-HD-ben nézhetjük az Eb-t is

A népszerű app megújítására szintén most került sor: az idei nyár nagy sporteseményeire készülve a Chromecast funkció integrálásával lehetővé vált a közszolgálati és egyes kiemelt tartalmak mobil és TV képernyős fogyasztása, akár full-HD minőségben (1080p). A tartalom-kiszolgáláshoz szükséges teljesítményt szintén az AH CDN platformja nyújtja. Bejelentették azt is, hogy teljesen megújult az alkalmazás dizánja, és a folyamatosan frissülő, ingyenesen használható videótár mellett a szolgáltatásba már fizetős tartalmakat is integráltak.

Az Antenna Hungária célkitűzései közé tartozik a piaci igényekhez folyamatosan igazodó új és innovatív szolgáltatások létrehozása, a meglévő hűséges felhasználói kör megtartása és folyamatos bővítése.

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik