Média

Ők lettek az Év Internetes Kereskedői

Az Év Internetes Kereskedője Díj díjazottjai
Az Év Internetes Kereskedője Díj díjazottjai
Visegrádon, a Szövetség az Elektronikus Kereskedelemért konferenciáján adták át az Év Internetes Kereskedője 2016 díjakat.

Az Év Internetes Kereskedője 2016 díjazottjai
Az Év Internetes Kereskedője 2016 díjazottjai

A Szövetség az Elektronikus Kereskedelemért (SzEK.org) az eNet és az IVSZ szervezésében megvalósult versenyben idén 10. alkalommal hirdették ki a legjobbakat.

A kis- és közepes vállalati kategória nyertese a Lumenet (korábbi nevén vilagitas.eu) fényforrás-webáruháza lett. Második helyezett lett a Háda webshop, harmadik pedig az Okosjáték.

A nagyvállalati kategóriábanJátékNet lett az első helyezett, míg a második helyezettnek járó díjat a Bónusz Brigád vitte el. A dobogó harmadik fokán a Media Markt végzett. A dobogós helyezettek egy kivételével teljes mértékben magyar tulajdonú vállalkozások.

A díjátadón elhangzott: a verseny során több mint 500 kis-, közép- és nagyvállalat webshopja mérettetett meg. A nyertesek kiválasztásában a vásárlók, UX szakemberek és szakmai zsűri is közreműködött.

2016-ban rekordszámú közönségszavazat érkezett, 23 774-en érezték fontosnak, hogy beszavazzák kedvenceiket a döntőbe. A tapasztalt szakemberekből álló 18 fős zsűrit a Testbirds „élményteszter” csapata segítette a legjobbak kiválasztásában. A végső szavazás titkos volt.

A nyertesek kiválasztásakor a zsűri számos különböző szakmai szempontot vett figyelembe. Számított az internetes áruházak üzleti modellje, felhasználóbarátsága, grafikai megjelenése, sőt még azt is tanulmányozták, hogy a nevezők milyen értékesítést ösztönző eszközöket használnak és milyen vásárlói útvonalak vezetnek a termékek kiválasztásától a fizetési tranzakciókig. Emellett a Testbirds crowdtesting csapata  400 UX tesztelővel elemezte a 40 shortlistes webshopot, így az ő eredményeik is segítették a legjobbak kiválasztását.

Nagy büszkeség számunkra, hogy idén 10. alkalommal szervezhettük meg az Év Internetes Kereskedője díj versenyét. 2016 nem csak a jubileum miatt különleges, hanem azért is, mert az elmúlt egy évtizedben most volt a legnagyobb az érdeklődés a díj körül az indulók, a szavazók és a versenyt nyomon követők tekintetében is

– mondta Kis Bernadette, a SzEK.org alelnöke.

A szakmai díj főtámogatója a MasterCard volt. A kártyatársaság Magyarországért és Szlovéniáért felelős igazgatója, Eölyüs Endre a versennyel kapcsolatban arról beszélt, hogy Az Év Internetes Kereskedője díj az elmúlt tíz évben a hazai piac legígéretesebb online megoldásait mutatta be.

Nagy örömünkre szolgál, hogy idén is olyanokat díjazhatunk, akik rendkívül sokat tettek a hazai elektronikus kereskedelem fejlesztéséért.

A Szövetség az Elektronikus Kereskedelemért visegrádi e-kereskedelmi konferenciáján hozták nyilvánosságra az eNet piacelemző cég legújabb, a magyarországi e-kereskedelemre vonatkozó adatait is. Erről itt olvashat bővebben.

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik