Média

Újabb magyar médiaóriás születhet

Megyeri András Jonatán Fotó: Neményi Márton/24.hu
Megyeri András Jonatán Fotó: Neményi Márton/24.hu
Célkeresztben a Népszava és a Vasárnapi Hírek.

A vevő a Brit Média lenne – írja a Népszabadság. A lap több egymástól független forrásból értesült arról, hogy a cég a Klubrádió és a 168 Óra után tovább terjeszkedne, komoly sajtóportfóliót akar építeni. Az eddigi tárgyalásokon több verzió is felvetődött arra, miként szerezne tulajdont a két újságban. Az egyik szerint folyamatos tőkeemelésekkel, a másik lehetséges változat, hogy többségi tulajdont szerez. A folyamatos tőkeemelésnél évek alatt, míg a többségi tulajdonszerzésnél azonnal ki kell fizetni a vételárat.

A Népszabadság emlékeztet rá, hogy a Brit Média ügyvezetője, ­Megyeri András Jonatán közismerten jó kapcsolatot ápol Köves Slomóval, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezetőjével, a cég ugyanarra a címre van bejegyezve, mint az EMIH által üzemeltetett törökbálinti idősotthon. Sokáig úgy tűnt, hogy a Vasárnapi Híreket is kiadó Geomédia vásárolja meg a Népszava alapító ­jogait a Svájcban bejegyzett TGD Intermedia SA-tól, most mégis a Brit Média lehet a befutó.

A koncepció szerint egyesítik a két lap szerkesztőségét és internetes portáljait, a Népszava hétfőtől péntekig jelenne meg, szombaton pedig a Népszava és a Vasárnapi Hírek közös kiadványa – írja a Népszabadság. Néhány hete Megyeri András Jonatán a 24.hu-nak a további felvásárlásokról azt mondta, egyelőre a Klubrádió és a 168 Óra Online integrációját szeretnék lebonyolítani, a szükséges fejlesztéseket elvégezni, további felvásárlások várhatóan csak 2017-ben jöhetnek. 

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik