Média

Nincs több elszalasztott műsor: a foci EB-re időzített a UPC

tévé foci, futball
tévé foci, futball
Egy új funkciónak köszönhetően ezentúl egy teljes héten át visszanézhetővé válnak a tévécsatornák műsorai, anélkül, hogy külön be kellene programozni a felvételt. A foci EB-re időzítették a bejelentést.

Az új funkciónak köszönhetően a UPC-sek így nem fognak lemaradni a foci Európa-bajnokság és az olimpia egyetlen fontos pillanatáról sem, hiszen a Műsorvisszanézővel szinte bármilyen programot vissza tudnak nézni az előző hét műsorkínálatából. Az adásokat azért nem kell felvenni ehhez, mert a műsorokat a kábelszolgáltató felhő alapú háttértára rögzíti és tárolja hét napon át.

Bár az új szolgáltatás elindítását a nyári labdarúgó Európa-bajnokság és az olimpia elé időzítették, de a természetesen nemcsak sportesemények, de sorozatok, filmek, vetélkedők és más, élőben leadott műsorok is visszatekerhetővé váltak.

A funkciót egyébként nem is szükséges külön igényelni, ugyanis a szolgáltatás automatikusan és ingyenesen elérhető a digitális tévé előfizetői számára a cég napokban bemutatott új Horizon HD Médiaboxán. Az új előfizetőknél már automatikusan ezt az új, energiatakarékos, az eddigi készülékeknél jóval kisebb méretű médiaboxot telepíti a UPC, a régi eszközöket pedig az ügyfelek kérésére fokozatosan cserélik le.

A Műsorvisszanéző funkcióval a legnézettebb 21 SD és 5 HD csatorna adásai pörgethetők vissza, de számuk jelentősen nőhet az ősz folyamán. A szolgáltatás a tervek szerint  mobileszközökön is elérhető lesz a Horizon Go alkalmazással, így többé sem térbeli, sem időbeli korlátai nem lesznek a tévézésnek.

Bejelentették azt is, hogy a Műsorvisszanéző és a Horizon HD Médiabox bevezetésével párhuzamosan megújul az összes digitális televíziós szolgáltatás – így a UPC Műsorújság, MyPrime, TV Apps – kezelőfelülete is. Azt ígérik, hogy a nézők áttekinthetőbb, kézre állóbb menüben navigálhatnak a tévés alkalmazások, a visszanézhető adások vagy a filmek között.

Felmérések szerint a felvett tévéműsorok 60-65 százalékát egy héten belül visszanézik az ügyfelek, többségük tehát csupán azért rögzíti őket, mert nincs lehetőségük élőben megnézni. Ez megerősít bennünket, hogy a visszanéző funkció valódi felhasználói igényekre ad megoldást

– nyilatkozta a bevezetés kapcsán Magnus Ternsjö, a UPC Magyarország vezérigazgatója.

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik