20th Century Fox
Média

Szorosabb együttműködés lesz a Samsung és 20th Century Fox között

Szalay Dániel
Szalay Dániel

2016. 05. 20. 14:15

A Samsung a napokban ismertette a 20th Century Fox (Fox) stúdióval közös, legújabb elképzeléseit. Céljuk, hogy még több vizuális élményt nyújthassanak a nézőknek, illetve hogy közösen járuljanak hozzá a televíziós ipar fejlődéséhez.
Korábban a témában:

Az elképzeléseket egy videóban tették közzé. Ebben kiemelt szerep jut a dél-koreai technológiai vállalat és a napokban egyébként a svéd Ericsson médiarészlegével is összefogó filmstúdió nagy múltra visszatekintő kapcsolatának, valamint kiemelik benne a tévé fontosságát az egyre bővülő tartalmi ökoszisztémában. A filmben a Samsung és a Fox vezetői is megszólalnak, bemutatva közös jövőképüket.

A Fox és a Samsung sok éven át működött együtt az új technológiák kidolgozásában. Együttműködésünk az évek során a kölcsönös tiszteleten alapult, a közös munkát most teljesen új szintre emeljük

– mondta Danny Kaye, a Twentieth Century Fox Home Entertainment kutatási és technológiai globális stratégiákért felelős vezető alelnöke.

A Samsung és a Fox közötti partneri kapcsolat 2013-ra nyúlik vissza, amikor a Samsung a Fox támogatásával tagja lett a Secure Content Storage Association (SCSA) szervezetnek. Ez szórakoztatóipari és tárolástechnikai vállalatok konzorciuma, amelynek célja, hogy új módszereket nyújtson a felhasználóknak a sokféle eszközre kiterjedő, kiváló minőségű digitális programozáshoz. A Samsung azóta elindított egy UHD minőségű letöltési szolgáltatást a Fox tartalmaival, valamint egy nagy dinamikatartományú (HDR) tartalmakat nyújtó, kibővített megoldást, amely az egész világon elérhető a felhasználók számára.

Célunk a lehető legjobb felhasználói élmény biztosítása, miközben a filmgyártó érdekeit is szem előtt tartjuk. A partneri kapcsolat folytatásával az iparág, a piac és egyben a felhasználók igényeire kínálunk választ

– ezt Won Jin Lee, a Samsung Electronics vizuális kijelzők szolgáltatási üzleti csapatának ügyvezető alelnöke tette hozzá.

2014-ben a Samsung kiadta első saját „videocsomagját”, amely a filmstúdió öt filmjét tartalmazta. Ugyanabban az évben a Samsung és a Fox létrehozta a Fox Innovation Lab csoportot, első projektként az elérhető tartalmakat integrálva a Samsung UHD TV-készülékeihez.

Közös célunk, hogy a legjobb otthoni felhasználói élményt nyújtsunk. Lehetőségeink kihasználásával folyamatosan egyre magasabbra tudtuk tenni a mércét saját magunk, sőt az iparág számára is

– folytatta Won Jin Lee.

2015-ben a Samsung és a Fox több más piacvezető szereplővel együtt közösen jelentette be az UHD Alliance létrejöttét. A vállalatszövetség videotechnológiák fejlesztését támogató szabványok kialakításával alakítja a videós szórakoztatás jövőjét. Az Alliance 2016-ban és azután is elkötelezetten folytatja tevékenységét.

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)
vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Swedish director Ruben Ostlund delivers a speech on stage after he was awarded with the Palme d'Or for the film 'The Square' on May 28, 2017 during the closing ceremony of the 70th edition of the Cannes Film Festival in Cannes, southern France.  / AFP PHOTO / Alberto PIZZOLI
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.