Média

Egy lapon a gyerekekkel – új honlap segíti a családokat a digitális világban

A digitaliscsalad.hu indulása alkalmával szervezett kerekasztal-beszélgetés résztvevői
A digitaliscsalad.hu indulása alkalmával szervezett kerekasztal-beszélgetés résztvevői
A kedden este elindult digitaliscsalad.hu online magazin célja, hogy segítsen a családoknak az internetezés közben napi szinten felmerülő kérdésekre közérthető válaszokat adni, hasznos tanácsokkal és megoldási javaslatokkal segítse elő a szülők és a gyermekek közös internetezését.

Mivel Magyarországon még nagyon sok családnak okoz problémát, hogy a szülők és gyermekek digitális ismeretei meglehetősen eltérő szinten vannak, ezért az új lap nem titkolt célja, hogy elősegítse a generációk közeledését is.

A mobil eszközök használata a mindennapjaink részévé vált és nagyon fontosnak tartjuk, hogy ezek készség szintű, megfelelő és biztonságos használatát már gyermekkorban minél többen elsajátíthassák – mondta R. Tóth Zsuzsanna, a magazint életre keltő Vodafone Magyarország HR vezérigazgató-helyettese az oldal tegnap esti indulása alkalmával szervezett kerekasztal-beszélgetésen. Hozzátette, a Vodafone a Digitális Iskola Programon keresztül is próbál abban segíteni, hogy minél több hátrányos helyzetű diák számára legyenek elérhetőek a mobil eszközök és azok biztonságos használata.

A kerekasztal-beszélgetésnek résztvevője volt Till Attila, a TV2 műsorvezetője is, aki többek között a saját tapasztalatairól is szólt:

A Tiszta szívvel című legújabb filmem forgatása alatt tapasztaltam meg, hogy egyrészt munka közben sem érdemes tiltani a mobileszközök használatát, másrészt pedig, hogy a digitális bennszülöttek – mint például Fenyvesi Zoli, a kerekes székes főszereplő –, a mobiltelefon folyamatos használata mellett is képes rám figyelni.

A www.digitaliscsalad.hu tesztekkel, videókkal, ismert emberek, gyakorló szülők valamint internetes szakértők tanácsaival és javaslataival igyekszik elősegíteni a családok közös internetezését, bemutatva, hogy mire használják a gyerekek a szüleik számára ismeretlen alkalmazásokat, mit látnak és mihez szólnak hozzá a közösségi oldalakon.

Az oldal emellett olyan témákkal foglalkozik, hogy hogyan oldható meg, hogy a családtagok ne maradjanak ki egymás életéből a kütyümánia miatt, hol vannak és melyek azok a dolgok az interneten, amelyek abban segítenek, hogy a család ne csak az offline, de az online világban is együtt lehessen.

Az online magazint Gróf Anita vezetésével egy önálló szerkesztőség készíti.

Az Emoji Ballroom kiállítást az Erzsébet téren, a Design Terminál pavilonjában lehet megtekinteni
Az Emoji Ballroom kiállítást az Erzsébet téren, a Design Terminál pavilonjában lehet megtekinteni

A weboldal elindítása alkalmával rendezett sajtóesemény alkalmával nyílt meg egyébként az Erzsébet téren a Design Terminál előtti pavilonban az Emoji Ballroom kiállítás. Kiss Miklós műveinek középpontjában az emojik, vagyis az hangulatfestő emotikonok állnak. Mivel az Oxford Dictionaries 2015-ben, először a történelem során egy piktogramot, pontosabban egy emoji-t választott az év szavának – a kiállításon 2015 darab emotikonnal ellátott labda tekinthető meg. A látogatók a labdákat el is vihetik, mindössze egy szóért, amelyet egy papírra kell írni és egy gyűjtőládába dobni. A kiállítás végén a legtöbbet leírt szó lesz a kiállítás, és egyben Budapest szava.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik