A digitaliscsalad.hu indulása alkalmával szervezett kerekasztal-beszélgetés résztvevői
Média

Egy lapon a gyerekekkel – új honlap segíti a családokat a digitális világban

Szalay Dániel
Szalay Dániel

2016. 05. 18. 10:18

A kedden este elindult digitaliscsalad.hu online magazin célja, hogy segítsen a családoknak az internetezés közben napi szinten felmerülő kérdésekre közérthető válaszokat adni, hasznos tanácsokkal és megoldási javaslatokkal segítse elő a szülők és a gyermekek közös internetezését.

Mivel Magyarországon még nagyon sok családnak okoz problémát, hogy a szülők és gyermekek digitális ismeretei meglehetősen eltérő szinten vannak, ezért az új lap nem titkolt célja, hogy elősegítse a generációk közeledését is.

A mobil eszközök használata a mindennapjaink részévé vált és nagyon fontosnak tartjuk, hogy ezek készség szintű, megfelelő és biztonságos használatát már gyermekkorban minél többen elsajátíthassák – mondta R. Tóth Zsuzsanna, a magazint életre keltő Vodafone Magyarország HR vezérigazgató-helyettese az oldal tegnap esti indulása alkalmával szervezett kerekasztal-beszélgetésen. Hozzátette, a Vodafone a Digitális Iskola Programon keresztül is próbál abban segíteni, hogy minél több hátrányos helyzetű diák számára legyenek elérhetőek a mobil eszközök és azok biztonságos használata.

A kerekasztal-beszélgetésnek résztvevője volt Till Attila, a TV2 műsorvezetője is, aki többek között a saját tapasztalatairól is szólt:

A Tiszta szívvel című legújabb filmem forgatása alatt tapasztaltam meg, hogy egyrészt munka közben sem érdemes tiltani a mobileszközök használatát, másrészt pedig, hogy a digitális bennszülöttek – mint például Fenyvesi Zoli, a kerekes székes főszereplő –, a mobiltelefon folyamatos használata mellett is képes rám figyelni.

A www.digitaliscsalad.hu tesztekkel, videókkal, ismert emberek, gyakorló szülők valamint internetes szakértők tanácsaival és javaslataival igyekszik elősegíteni a családok közös internetezését, bemutatva, hogy mire használják a gyerekek a szüleik számára ismeretlen alkalmazásokat, mit látnak és mihez szólnak hozzá a közösségi oldalakon.

Az oldal emellett olyan témákkal foglalkozik, hogy hogyan oldható meg, hogy a családtagok ne maradjanak ki egymás életéből a kütyümánia miatt, hol vannak és melyek azok a dolgok az interneten, amelyek abban segítenek, hogy a család ne csak az offline, de az online világban is együtt lehessen.

Az online magazint Gróf Anita vezetésével egy önálló szerkesztőség készíti.

Az Emoji Ballroom kiállítást az Erzsébet téren, a Design Terminál pavilonjában lehet megtekinteni
Az Emoji Ballroom kiállítást az Erzsébet téren, a Design Terminál pavilonjában lehet megtekinteni

A weboldal elindítása alkalmával rendezett sajtóesemény alkalmával nyílt meg egyébként az Erzsébet téren a Design Terminál előtti pavilonban az Emoji Ballroom kiállítás. Kiss Miklós műveinek középpontjában az emojik, vagyis az hangulatfestő emotikonok állnak. Mivel az Oxford Dictionaries 2015-ben, először a történelem során egy piktogramot, pontosabban egy emoji-t választott az év szavának – a kiállításon 2015 darab emotikonnal ellátott labda tekinthető meg. A látogatók a labdákat el is vihetik, mindössze egy szóért, amelyet egy papírra kell írni és egy gyűjtőládába dobni. A kiállítás végén a legtöbbet leírt szó lesz a kiállítás, és egyben Budapest szava.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Swedish director Ruben Ostlund delivers a speech on stage after he was awarded with the Palme d'Or for the film 'The Square' on May 28, 2017 during the closing ceremony of the 70th edition of the Cannes Film Festival in Cannes, southern France.  / AFP PHOTO / Alberto PIZZOLI
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.