A megújult Tények műsorvezetői, Gönczi Gábor és Marsi Anikó
Média

Nagy kudarc a TV2-nél: a megújulás is besült

Szalay Dániel
Szalay Dániel

2016. 05. 09. 13:54

Nagy megújulás, új díszletek és új műsorvezetők ide vagy oda, a nézők inkább az RTL Klub Híradóját választják Andy Vajna csatornájának hírműsora, a Tények helyett. Idén még alig volt olyan este, amikor ne az RTL hírműsora nyert volna, és ezen a Tények megújulása sem tudott fordítani.
Korábban a témában:

Nagy dirrel-durral harangozták be a napokban, hogy megújul a TV2-n a Tények című hírműsor.  Ennek érdekében a konkurenciától igazoltak műsorvezetőket: a korábban az RTL-en látható Fókusz műsorvezetőjét, Gönczi Gábort csábították át a Nagytétényi útról, valamint a szintén egykori RTL-es, de a közelmúltig tévés pályáját szüneteltető Marsi Anikót kérték fel a Tények műsorvezetőjének. A megújulás körüli médiavisszhangot jól mutatja, hogy például 24.hu élőben közvetítette a Tények megújulásának napját.

Ám a nagy médiahírverés sem volt elegendő ahhoz, hogy a Tények le tudja gyűrni piactársát, az RTL Klub Híradóját, vagy akár csak meg tudja szorongatni Szellő Istvánékat. A legújabb nézettségi adatok alapján az RTL Híradó továbbra is játszi könnyedséggel nyer, bármely korosztályt is vesszük górcső alá. Így történt ez a múlt héten is, amikor minden napot a Híradó nyert, nem pedig a Tények – legalábbis a Nielsen Közönségmérés adatai alapján. Sőt az idei év eddig eltelt napjaiból a teljes lakosság körében csupán egyetlen nap volt, amikor az RTL-t le tudták nyomni.

Íme a részletek egy beszédes táblázatba foglalva:

Az RTL Híradó és a TV2 Tények című műsorának nézettsége
Az RTL Híradó és a TV2 Tények című műsorának nézettsége

Ahogyan jól látszik, az RTL Híradó idén január elsejétől május 8-ig a teljes (4 évesnél idősebb) lakosság körében 24,5 százalékos közönségaránnyal (SHR) rendelkezett, szemben a Tények 20,1 százalékával. Ha a TV2 által használt 18-59-es korosztályt nézzük, akkor sem jobb a helyzet a Tények szempontjából, amelynek 16,8 százaléka volt, míg az RTL-nek ugyanezen időszakban 22,8 százaléka. 18-49-ben pedig 19,8 SHR%-a volt idén januártól az RTL hírműsorának, szemben a TV2 16,2 százalékával.

Az is látszik, hogy a múlt heti megújulás sem tudta megfordítani az RTL és a TV2 közötti küzdelmet: május 2. és május 8. között a teljes lakosság körében az RTL Híradót a tévénézők 24,8 százaléka, míg a Tényeket 22,4 százalék választotta. Ha a 18-59-es korosztályra szűkítünk, akkor 23,5 százaléka volt az RTL-nek, míg a TV2-nek 17,2. A kereskedelmi szempontból kiemelt 18-49-es korosztály esetében pedig az RTL Híradó 21,2, a Tények 16,7 százalékkal rendelkezett május 2. és május 8. között.

Ebben az alábbi táblázatban pedig az látható, hogy az év eddig eltelt napjaiban hány napot nyert a Híradó 18-49-ben, 18-59-ben és teljes lakosságban. Eszerint 18-49-ben a Tényeknek a teljes lakosságban egyetlen nap kedvezett, míg 18-59-ben kettő. 18-49 esetében némiképp jobb volt a helyzetük: 14 nap volt nyerő Andy Vajnáék csapata számára, de még így is átengedtek 115 estét az RTL-nek.

Megnyert napok száma
Megnyert napok száma

A múlt héten írtunk róla: a TV2 már hétvégente sem remekel, hiába volt néhány hétvége az övék. A fentiek alapján pedig a Tények megújítása sem sült el valami jól, legalábbis egyelőre. Hogy mi lesz az újabb kudarcokra a TV2 válasza, azt egyelőre nem tudni, mindenesetre amíg ez kiderül, az önök figyelmébe ajánljuk a TV2-vel kapcsolatos másik korábbi hírünket, ami alapján hamarosan további tévécsatornákat is indítanak Andy Vajnáék, és ennek érdekében olyan szókapcsolatokra is beadtak védjegyoltalmakat mint a Mozi+, a JoyTV, vagy éppen az Izaura TV. Erről (és a további nevekről) bővebben itt írtunk. A beadott védjegyek miatt egyébként többszereplős jogvita lehet.

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)
vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Local demonstrators march with a flag with the image of Russian President Vladimir Putin and Hungarian Prime Minister Viktor Orban close to the headquarter of the governor FIDESZ party at Heroes Square as students, teachers of the Central European University and their sympathizers protest in downtown Budapest on April 9, 2017. 
Hungarian lawmakers approved legislation that could force the closure of a prestigious Budapest university founded by US billionaire investor George Soros, sparking fresh protests. The English-language Central European University (CEU), set up in 1991 after the fall of communism, has long been seen as a hostile bastion of liberalism by Prime Minister Viktor Orban's government.  / AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.