Média

Árulkodó védjegyeket védett le a TV2

TV2 Csoport
TV2 Csoport
Andy Vajna televíziója olyan új neveket regisztrált a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalánál, amelyek előrevetítik, mire is készülhetnek a Róna utcában. A TV2 sajtóosztályán azt mondták kérdésünkre, hogy hamarosan beavatják a nézőket a terveikbe.

Több érdekes szóösszetételre is védjegyoltalmi bejegyzést kezdeményezett április 25-én és május 5-én a TV2 Média Csoport Kft – derül ki a hivatal hpo.hu címen elérhető elektronikus adatbázisából.

Mindez egybevág azzal, amiről Dirk Gerkens vezérigazgató (már a kinevezését megelőzően is) nyilatkozott, vagyis hogy új kábelcsatornákat vásárolnának vagy indítanának. Ennek érdekében a napokban a TV2 arculatát is megváltoztatták: az új logó ugyanis már jobban kifejezi a sokcsatornás működést, szemben a korábbi logóval, amely mindössze 4 csatornájukat (a TV2, a SuperTV2, a FEM3 és a Pro4) tartalmazta.

Az új védjegyek minden bizonnyal már a TV2 fejlesztési irányaira utalnak. Olyan védjegyeket próbálnak levédeni mint az Izaura TV, a Vigadó TV, a Joke TV, az Esmeralda TV, a Fless TV, a Chili TV, Kiwi TV, a Joy TV, a Comedy Network. De a listán szerepel a Mozi+ és a közmédia egykori műsorával megegyező nevű Zenebutik is.

Vagyis ez alapján úgy  tűnik, hogy a TV2 most alapvetően film, sorozat-, zene-, illetve humorcsatornákban gondolkodik.

Kerestük a TV2-t is, hogy mi a tervük ezekkel a védjegyekkel, illetve amiatt, mert a nevek más meglévő médiumok neveit is tartalmazzák – hiszen Comedy Central néven már működik humorcsatorna, és Joy néven a Marquard Media ad ki magazint, illetve a Zenebutik nevet már az MTV nézői ismerhetik. A sajtóosztálytól kérdéseinkre ezt a rövid választ küldték:

Valóban több lehetséges csatornanév ötletre is védjegybejelentést tettünk. A piacot és természetesen a nézőket is rövidesen beavatjuk a terveinkbe.

A TV2 folyamatban lévő védjegyeljárásai
A TV2 folyamatban lévő védjegyeljárásai 1. rész
A TV2 folyamatban lévő védjegyeljárásai 2. rész
A TV2 folyamatban lévő védjegyeljárásai 2. rész

A témával foglalkozik a Világgazdaság is. Ők úgy tudják, hogy a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósághoz (NMHH) egyelőre nem érkezett be kérelem az új csatornákkal kapcsolatban, márpedig ehhez az ő áldásuk is kellene. Ennek ellenére a lap azt sejti, hogy már a kedden és szerdán megrendezendő Média Hungary konferencián bejelentés várható az ügyben.

FRISSÍTÉS: a védjegyek közül többel is probléma van. Juhász Előd, a köztévé Zenebutik című műsorának szerkesztője például tőlünk értesült arról, hogy a TV2 ilyen névvel jegyeztetne be védjegyet, de a Joy című lapnál is vizsgálják, hogy mit tehetnének a Joy TV név ellen.

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik