TV2 Csoport
Média

Árulkodó védjegyeket védett le a TV2

Szalay Dániel
Szalay Dániel

2016. 05. 09. 10:17

Andy Vajna televíziója olyan új neveket regisztrált a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalánál, amelyek előrevetítik, mire is készülhetnek a Róna utcában. A TV2 sajtóosztályán azt mondták kérdésünkre, hogy hamarosan beavatják a nézőket a terveikbe.
Korábban a témában:

Több érdekes szóösszetételre is védjegyoltalmi bejegyzést kezdeményezett április 25-én és május 5-én a TV2 Média Csoport Kft – derül ki a hivatal hpo.hu címen elérhető elektronikus adatbázisából.

Mindez egybevág azzal, amiről Dirk Gerkens vezérigazgató (már a kinevezését megelőzően is) nyilatkozott, vagyis hogy új kábelcsatornákat vásárolnának vagy indítanának. Ennek érdekében a napokban a TV2 arculatát is megváltoztatták: az új logó ugyanis már jobban kifejezi a sokcsatornás működést, szemben a korábbi logóval, amely mindössze 4 csatornájukat (a TV2, a SuperTV2, a FEM3 és a Pro4) tartalmazta.

Az új védjegyek minden bizonnyal már a TV2 fejlesztési irányaira utalnak. Olyan védjegyeket próbálnak levédeni mint az Izaura TV, a Vigadó TV, a Joke TV, az Esmeralda TV, a Fless TV, a Chili TV, Kiwi TV, a Joy TV, a Comedy Network. De a listán szerepel a Mozi+ és a közmédia egykori műsorával megegyező nevű Zenebutik is.

Vagyis ez alapján úgy  tűnik, hogy a TV2 most alapvetően film, sorozat-, zene-, illetve humorcsatornákban gondolkodik.

Kerestük a TV2-t is, hogy mi a tervük ezekkel a védjegyekkel, illetve amiatt, mert a nevek más meglévő médiumok neveit is tartalmazzák – hiszen Comedy Central néven már működik humorcsatorna, és Joy néven a Marquard Media ad ki magazint, illetve a Zenebutik nevet már az MTV nézői ismerhetik. A sajtóosztálytól kérdéseinkre ezt a rövid választ küldték:

Valóban több lehetséges csatornanév ötletre is védjegybejelentést tettünk. A piacot és természetesen a nézőket is rövidesen beavatjuk a terveinkbe.

A TV2 folyamatban lévő védjegyeljárásai
A TV2 folyamatban lévő védjegyeljárásai 1. rész
A TV2 folyamatban lévő védjegyeljárásai 2. rész
A TV2 folyamatban lévő védjegyeljárásai 2. rész

A témával foglalkozik a Világgazdaság is. Ők úgy tudják, hogy a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósághoz (NMHH) egyelőre nem érkezett be kérelem az új csatornákkal kapcsolatban, márpedig ehhez az ő áldásuk is kellene. Ennek ellenére a lap azt sejti, hogy már a kedden és szerdán megrendezendő Média Hungary konferencián bejelentés várható az ügyben.

FRISSÍTÉS: a védjegyek közül többel is probléma van. Juhász Előd, a köztévé Zenebutik című műsorának szerkesztője például tőlünk értesült arról, hogy a TV2 ilyen névvel jegyeztetne be védjegyet, de a Joy című lapnál is vizsgálják, hogy mit tehetnének a Joy TV név ellen.

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)
vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

CANNES, FRANCE - MAY 21:  Nicole Kidman departs after the 'How To Talk To Girls At Parties' screening during the 70th annual Cannes Film Festival at on May 21, 2017 in Cannes, France.  Celebrities, fans and the movie world have descended on Cannes for this year's festival of the screen. For seventy years The Croisette Boulevard has always been the centre of athe place watch the rich and dandy and people from all walks of life to promenade.  (Photo by Christopher Furlong/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.