Média

A hvg.hu-tól igazolt rovatvezetőt a Népszabadság

nepszabadsag(430x286).jpg (népszabadság)
nepszabadsag(430x286).jpg (népszabadság)
A napilap Politika és Gazdaság rovata mától szerződtette Baksa Rolandot, aki emiatt távozott a hvg.hu rovatvezetői posztjáról.
Baksa Roland, a Népszabadság Politika és Gazdaság rovatának vezetője
Baksa Roland, a Népszabadság Politika és Gazdaság rovatának vezetője

A 38 éves, közgazdász végzettségű újságíró május 9-től  a Népszabadság Politika és Gazdaság rovatánál dolgozik, ugyancsak rovatvezetőként. Baksa Roland a hvg.hu előtt 2004-ben a Világgazdaságban kezdte a karrierjét, majd 2007-től az Index munkatársa volt – itt 2010-ben az év újságírója lett –, 2011 és 2014 között pedig az Origót erősítette adóügyi, költségvetési, politikai, jegybanki és a nyugdíjrendszert érintő témákban.

Baksa számos közérdeklődésre számot tartó ügyben – áfacsalási és kitiltási botrány, IMF-tárgyalások, MNB-ügyletek – készített napirendet tematizáló, informatív, elemző- és tényfeltáró cikket.

A Népszabadság pozíciójának megerősítéséhez, a lap és az online felület fejlesztéséhez elengedhetetlen, hogy növeljük a több területen bevethető, magasan kvalifikált, a digitális kihívásoknak is megfelelő munkatársak számát. Roland leigazolása pontosan beleillik ebbe a folyamatba, és biztos vagyok abban, hogy új munkatársunk erőssége lesz az alapértékeit megtartó, ugyanakkor modernizálódó Népszabadságnak

– kommentálta Baksa Roland leigazolását a Népszabadság főszerkesztője, Murányi András.

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik