Média

Előadóknak ad lehetőséget a Sláger TV

7Vezér, Sláger TV
7Vezér, Sláger TV
A 7 Vezér című műsorában klipversenyt hirdetett a Sláger TV.  A legsikeresebb klipeket a jövőben a tévében is láthatják majd a nézők, a nyertesnek pedig a csatorna segít elkészíteni a következő, profi videót is.

A klipversenyre július 31-ig várják a fiatal, feltörekvő előadók és zenekarok jelentkezését. Az alkotások közül a szakmai zsűri a nézők segítségével választja majd ki a győztest.

És hogy mitől jó egy klip? Czutor Zoltán, a Sláger TV 7 Vezér című toplista műsorának házigazdája szerint attól, hogy „ott ragadsz a képernyő előtt, mert meg akarod nézni”. A Belmondo frontembere az elmúlt években rengeteg klipet látott, ám vannak olyanok, amelyekre különösen szívesen emlékszik vissza. „Ilyen volt a Crazy Gnarls Barkley-tól vagy Sheryl Crow-tól az All I Wanna Do, de ha még messzebbre megyünk időben, akkor mondhatnám a Sledgehammert is Peter Gabrieltől, ami vizuálisan brutális katarzis volt” – idézte fel a műsorvezető, aki úgy véli, hogy egy ötletes klip elkészítéséhez vizuális fantáziára is szükség van.

A Sláger TV által meghirdetett klipversenyben azok is bemutathatják tudásukat, akik bár tehetségesek és zeneileg is érzékenyek, de nincs lehetőségük eljutni a nagyobb nyilvánosság elé. „Körülbelül 2-4 perces, zeneileg bátor, merész, érdekes és meglepő klipeket várunk a pop, a rock és a rap világából. Azonban úgy gondolom, hogy ez nem csak klipverseny, mert egy jó klip elválaszthatatlan a daltól, ezért fontos, hogy a jelentkezők zeneileg és szövegben is erős számokhoz készítsék el a videót. A vizuális koncepció tekintetében pedig engedjék szabadon a fantáziájukat. Ha esztétikailag érzékenyek, abból csak jó sülhet ki” – tanácsolta a szombatonként látható 7 Vezér műsorvezetője, aki az alkotások elbírálását is segíti. A nyár közepéig beérkezett videókból ugyanis a csatorna munkatársai választják majd ki azokat, amelyeket a műsorban is bemutatnak. Végül a nézői szavazatok alapján dől el, hogy melyik lesz a győztes alkotás.

Fái András, a Sláger TV producere azzal magyarázta  kezdeményezést, hogy komoly hiány mutatkozik jó klipekből.

Nagyon sok színvonalas zenét nem tudunk játszani műsorainkban, mert az alkotók nem készítenek hozzá olyan videoklipet, ami művészileg és technikailag is megfelelő lenne a televíziós sugárzásra. Szeretnénk, ha ez a verseny is még jobban tudatosítaná a zenészekben és producerekben azt a gondolkodást, hogy a mai multimédiás környezetben a sikeres zenei projekthez hozzátartozik a képi megjelenítés, imidzs.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik