Horvát János (balra) és Korda György
Média

Újra összeül Korda György és Horvát János a Sport1-en

Szalay Dániel
Szalay Dániel

2016. 04. 28. 14:56

Újra egy párost alkot a hazai pókerközvetítések két megteremtője, Korda György és Horvát János a Sport1-en.
Korábban a témában:

Péntekenként újra az eredeti felállásban, a Korda György – Horvát János párossal lesznek láthatók a pókerközvetítések a Sport1-en – jelentette be a sportcsatorna. A Korda-Horvát duónak elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy a sportág ma ilyen népszerű hazánkban, a póker nem hivatalos magyar nagykövete, Korda György immár 13 éve közvetít pókert a televízióban, az első pár évben Horvát János társaságában tette ezt. Egyedi, a magyar televízióban addig sohasem tapasztalt stílust alakítottak ki, ami rendkívüli népszerűségre tett szert a nézők és a pókeresek körében. Sokan az ő tévés munkásságuknak köszönhetően ismerték meg ezt a szellemi sportot. A páros azonban egy idő után felbomlott, amikor is Horvát Jánosból 2006-ban kubai nagykövet lett, és emiatt Havannában élt.

Mostantól viszont  újra kettejük kommentálásában élvezhetjük a World Poker Tour küzdelmeit: már el is készült a beharangozó, amelyben a páros együtt köszönti a nézőket.

A csatorna azt ígéri, hogy könnyed csipkelődésre, a sportág határtalan szeretetére és olyan klasszikus mondatokra lehet majd számítani, amelyekre évek múlva is emlékezni fogunk.

Korda György – aki az utóbbi időben feleségével, Klárikával vezette a műsort – egyébként boldog, hogy ismét régi társával közvetítheti szeretett sportágát.

13 évvel ezelőtt együtt kezdtük el a póker népszerűsítését Magyarországon, majd az én legnagyobb bánatomra a társam egy ideig hűtlenül elhagyott, a kommentátori széket nagykövetire cserélte. Közben eltelt 10 év, és most újra együtt közvetíthetünk. Boldogan tapasztaltam azt, hogy mintha mi sem történt volna, ugyanolyan könnyedén, lazán és értelmesen folytattuk, mint azelőtt. Nagyon szeretem, hogy mindig van egy ilyen intellektuális kisugárzása a műsorainknak, elsősorban János miatt. Boldog vagyok, hogy újra együtt dolgozhatunk

– idézi Kordát a sportcsatorna honlapja.

Amikor én elmentem innen 2006-ban, akkor én úgy fogtam fel, hogy itt a vége, fuss el véle. Nem csupán a Gyurival való pókerközvetítéseknek, hanem mindennek, ami televíziózás. Most abban a szerencsében van részem, amire örömmel tudok csak gondolni, hogy bár én itt egykor főnök voltam, nemhogy nem utálnak, de érzésem szerint még szeretnek is. Megkeresett Máté Pál főszerkesztő, hogy mi lenne, ha 10 év után újrakezdenénk mint ennek a megteremtői. Végül hosszas gondolkodás után igent mondtam. Furcsa érzés volt az első két felvétel, én is úgy éreztem, mintha mi sem történt volna, ment tovább a pókerközvetítés. Gyuri nagyot fejlődött, ez tény

– mondta Horvát János, aki – ahogyan utalt is rá – korábban főnökként is dolgozott a SportTV-nél, hiszen ő volt a cég alapító elnöke.

Az 1944-es születésű, vagyis idén 72 éves Horvát televíziós karrierje egyébként még 1964-ben kezdett kiteljesedni, amikor is megnyerte a Riporter Kerestetik első vetélkedőjét. Ezt követően évtizedeken át volt látható a képernyőn, egészen addig, amíg 2006-ban a nagyköveti posztot elfogadva egy időre fel nem hagyott a tévézéssel.

A Sport1 képernyőjére egyébként már holnap, azaz április 29-én 22 órakor visszatér a páros.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

LONDON, ENGLAND - MARCH 22:  A member of the public is treated by emergency services near Westminster Bridge and the Houses of Parliament on March 22, 2017 in London, England. A police officer has been stabbed near to the British Parliament and the alleged assailant shot by armed police. Scotland Yard report they have been called to an incident on Westminster Bridge where several people have been injured by a car.  (Photo by Carl Court/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.