Média

Digitális Könyvtárat nyit a Vodafone

A Vodafone és a British Library jóvoltából bárki számára elérhetővé válnak a legelső és egyben legkevésbé hozzáférhető Shakespeare darabok egy virtuális könyvespolcokat tartalmazó felületen.

William Shakespeare halálának 400. évfordulóján, április 23-án, szombaton a Vodafone és a British Library jóvoltából bárki számára elérhetővé válnak a legelső és egyben legkevésbé hozzáférhető Shakespeare darabok egy virtuális könyvespolcokat tartalmazó felületen, az úgynevezett Vodafone Digitális Könyvtárban. A mobilszolgáltató a Digitális Könyvtárat a londoni Trafalgar téren rendezendő ünnepségen is bemutatja holnap.

William Shakespeare darabjai 1594-ben jelentek meg először nyomtatásban. Az olcsó és kisméretű kiadványok, az úgynevezett “kvartók” Shakespeare műveinek legkorábbi nyomtatott példányai. Shakespeare “kvartóit” oly módon tették elérhetővé, hogy QR kódok használatával a látogatók egyenesen a mobiltelefonjukra tölthetik le azokat. A könyvtárban található 14 mű között szerepel a Rómeó és Júlia, a Szentivánéji Álom, valamint a Hamlet eredeti verziója is. A Digitális Könyvtár lehetőséget biztosít arra is, hogy a látogatók felfedezzék a British Library új weboldalát, a “Discovering Literature”-t, amely életre kelti Shakespeare világát és színműveit.

A kezdeményezés a mobiloperátor “Mobiltechnológia a jó ügyek szolgálatában” programjának keretén belül, a digitális oktatás és műveltség terjedésének elősegítése céljából jött létre. A digitális oktatás támogatása kiemelten fontos a vállalat számára, így számos hasonló nemzetközi és helyi programot indított útjára a közelmúltban. A “Be Strong Online” oktatási modul a fiatalok digitális készségeinek fejlesztését segíti, a #BeStrong hangulatjelekkel pedig az internetes zaklatás áldozatává vált ismerőseinket támogathatjuk. Magyarországon ennek a programnak a keretében juttattak el digitális táblagépeket oktatási intézményekbe, iskolákba.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik