Média

Megújult a Heti Válasz is

A megújult Heti Válasz borítója
A megújult Heti Válasz borítója
Épp azon a héten újult meg a Heti Válasz, amikor a Heti Világgazdaság (HVG) is.
Kapcsolódó cikkek

Most 15 éves a Heti Válasz, ebből az alkalomból újult meg a hetilap, amelynek nem csak a megjelenése változott mától, de újjáalakult tanácsadó testülete is, amelynek tagjai: Csoóri Sándor, Freund Tamás, Jankovics Marcell, Lantos Csaba, Lánczi András és Martonyi János. Ők is szót kapnak a csütörtökön megjelenő, megújult lapszámban, amelynek vezércikkében Borókai Gábor főszerkesztő, a Heti Válasz Kiadó Kft. ügyvezetője azt írja a megújulás kapcsán:

Ha Magyarországra tekintünk, azt mondhatjuk, hogy figyelmünk Orbán Viktortól Orbán Viktorig terjed. Hiszen a kormány lapunkat 2001-ben életre hívó döntésekor ugyanaz a személy állt a miniszterelnöki poszton, aki most is. Két Orbán Viktor között pedig legrövidebb út az egyenes. Mondjuk hát a magunkét, egyenesen. Ahogy eddig is. Vizsgáljuk a két Orbán Viktor közötti távolságot. Merthogy van, nem kérdés.

Borókai a lap stílusáról, feldolgozásmódjáról is szót ejtett:

A Heti Válasz – a slow food mintájára – a slow journalism receptjét követi. Habzsolás helyett élvezzük, és persze igyekszünk megérteni és megértetni az életet. És azt sem titkoljuk, hogy független és konzervatív médiumként számunkra a polgári Magyarország az elérendő cél, amihez a tetteket, a döntéseket, a megszólalásokat hozzávetjük. Elismerőn, ha közeledést tapasztalunk, és kritikusan, ha a távolodás jeleit látjuk.

A Heti Válasznak egyébként nem csak a dizánja változott jelentősen, de némiképp átalakították a rovatstruktúráját is, Aktuális néven vonták össze például az Itthon és a Világ rovatokat.

A lap ezen a héten azzal a kérdéssel foglalkozik kiemelten, hogy polgárosodottabb lett-e Magyarország. A válaszhoz az imént már említett tanácsadó testület tagjait szólaltatták meg első körben, de az elkövetkezendő hetekben mások is szóhoz jutnak majd – ígéri Borókai.

A piactárs HVG megújulásáról itt írtunk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik