Média

TV2-ügy: a MÚOSZ-elnökség nem ért egyet az etikai bizottsággal

MÚOSZ
MÚOSZ
A MÚOSZ elnöksége nem ért egyet a MÚOSZ Etikai Bizottságának döntésével. Az elnökség szerint igenis súlyos etikai vétséget követett el a TV2 riportere.

Nem ért egyet a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) elnöksége a MÚOSZ Etikai Bizottságának azon határozatával, amely szerint a Juhász-riport nem sértett etikai normákat – derül ki a muosz.hu honlapról. A MÚOSZ elnöksége internetes szavazással, 6:4 arányban úgy döntött, hogy közleményt tesz közzé. Ebben azt írják, hogy

a Magyar Újságírók Országos Szövetségének elnöksége szerint súlyos etikai vétségeket követett el a riporter és a TV2 is a 2016. március 17-én, a Tények adásában sugárzott, Juhász Péterrel készített riportban.

Hangsúlyozzuk azonban, hogy az ügyet és kísérő jelenségeit vizsgáló Etikai Bizottság független testület szövetségünkön belül, nem bírálhatjuk felül állásfoglalását. Ellenben jogunk és kötelességünk jelezni, amennyiben valamely fontos szakmai kérdésben nem értünk egyet a bizottság véleményével.

A MÚOSZ elnöksége májusi ülésén visszatér a témára.

A meglehetősen sajátosan összevágott riport ügyében egyébként még március 17-én fordult Komlósi Gábor újságíró, a MÚOSZ tavaly megválasztott új elnöke az Etikai Bizottsághoz. Az Etikai Bizottságnál azonban nem verte ki a biztosítékot Kunfalvi Nóra riportja, hiába tett közzé 439 ezres nézettségű “oktatóvideót” bizonyítékként az interneten Juhász Péter arról, hogy a TV2-nél hogyan vágták meg “kreatívan” az albérletben élő politikussal készült beszélgetést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik