Média

Az ATV-ben és az RTL-ben reménykednek a TV2 volt munkatársai

A TV2 székháza
A TV2 székháza
Egyáltalán nincsenek könnyű helyzetben a TV2-től az elmúlt hetekben távozó, illetve távozni kényszerülő újságírók. Közülük információink szerint többen az ATV-nél és az RTL-nél próbálkoznak, de alig vannak most betöltetlen állások.

Az ismert képernyősökön kívül, akik az elmúlt hetekben vesztették el munkájukat, több szerkesztő, illetve háttérember is elvesztette munkáját az Andy Vajna kormánybiztos irányítása alá került kereskedelmi csatornánál, illetve olyanok is voltak, akik maguk mondtak fel.

A 24.hu információi szerint többen a volt TV2-sök közül máris belevetették magukat az álláskeresésbe, körülbelül 10-12 megkeresés, életrajz, telefonhívás érkezett például a Magyar ATV vezetőségéhez, és úgy tudjuk, hogy több volt TV2-s kolléga az RTL Magyarországot is kereste valamilyen munkalehetőségért.

Ezzel kapcsolatban azonban azt közölték, hogy nagyon alacsony a fluktuáció az RTL-nél, illetve a hírigazgatóságon.

Attól, hogy a TV2 Csoport olyan helyzetben van, amilyenben, az RTL Magyarországnál még nem lett több a betöltetlen pozíció. Ha mégis van üresedés, akkor első körben megvizsgáljuk, hogy belülről meg tudjuk-e oldani, elsősorban azokban a kollégákban gondolkozunk, akik az elmúlt években már rengeteget dolgoztak a csatornának, bárki más csak ezután kerülhet szóba. A Híradó fluktuációja egyébként nagyon alacsony, a szerkesztőségben annyian dolgoznak, amennyi az adott munkához szükséges. Ha betöltetlen vagy új pozíció nyílik, akkor, ahogy már említettük, belső képzéssel kerülnek általában a hírigazgatóságra a kollégáink, és ezzel együtt elmondhatjuk, hogy az RTL Híradó mára a televíziós újságírás egyik legnívósabb képzőhelyévé vált. Ettől függetlenül ritkán, de előfordul, hogy szakújságírókat más médiumtól szerződtetünk

– mondta a 24.hu megkeresésére Pécsi Norbert, az RTL Magyarország sajtókapcsolati vezetője.

Lehet, hogy az ATV felvesz néhány embert?

Az ATV részéről dr. Németh S. Szilárd hírigazgató, az ATV Zrt. vezérigazgató-helyettese azt mondta a 24.hu-nak, hogy figyelemmel kísérik a TV2-nél zajló eseményeket. Hozzátette, hogy korábban, amikor a közmédiában került sor egy nagyobb elbocsátási hullámra, elég sok volt MTVA-s kapott állást az ATV-nél, ezért most olyan nagy mértékben nem fognak tudni kollégát leigazolni, mint korábban az MTVA esetében. Megerősítette viszont, hogy körülbelül egy tucatnyi életrajz máris befutott hozzájuk volt TV2-söktől. Volt, akivel már beszélgettek is az ATV-ben, másokkal telefonon egyeztettek.

A vezérigazgató-helyettes azt mondta, arról nem lehet szó, hogy olyan kollégától ők megváljanak, akivel elégedettek,  ezért viszonylag korlátozottak a lehetőségek a munkaerő-felvétel kapcsán,

szinte minden állás be van töltve, amit a jelenlegi kapacitásunk elbír, de van olyan, egyébként nem képernyős kolléga, aki külföldre költözött, ezért például az ő helyére nem kizárt, hogy volt TV2-s kollégát fogunk szerződtetni. TV2-s műsorvezetőkben jelenleg nem gondolkodunk hírműsorok tekintetében, de aztán meglátjuk, hogy mit hoz az élet, mert ha olyan műsor indítására nyílik lehetőség, ami az ATV koncepciójába beleillik, és a TV2-ről lekerült, akkor nem kizárt, hogy e tekintetben is lehet változtatás. Még az is lehet, hogy ismert TV2-s arcok is felbukkannak nálunk

– tette hozzá a vezérigazgató-helyettes, akivel egyébként egy nagyobb interjút is készítettünk különböző ATV-s témák kapcsán.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik