Média
teve(2)(650x433).jpg (Array)

A magyar netezők harmada rögzíti a műsorokat

Szalay Dániel
Szalay Dániel

2016. 04. 06. 10:20

Látványos infografikákat osztott meg a Gemius, amely az időeltolásos tévénézést és a rögzített tartalmak típusait is górcső alá vette.
Korábban a témában:

A kutatás alapján a magyarok 57 százaléka hagyományos tévét használ, míg 25 százaléknak van okostévéje. (A két halmaz némi átfedést is mutat, hiszen egyes háztartásokban hagyományos- és okostévé is található).

Kiderült az is, hogy a magyar internetezők 32 százaléka szokott rögzíteni tévés tartalmakat.

A magyarok 32%-a rögzít tévés tartalmat
A magyarok 32%-a rögzít tévés tartalmat

A rögzítés leggyakoribb módja erre alkalmas set-top-box (16 százalék), 11 százalék okostévéhez csatlakoztatott merevlemezt használ, DVD-re vagy BluRay lemezre a válaszadók 9 százaléka rögzít. Érdekesség, hogy még mindig van, aki VHS-re rögzít, de ez a tábor már 3 százalékra apadt.

A legjellemzőbb egyébként, hogy filmeket veszünk fel (72 százalék), 26 százalék sorozatokat, és ugyanennyien vesznek fel dokumentum típusú műsorokat.  17 százaléka a válaszadóknak sporteseményt, míg 15 százalék gyerekműsort vesz fel.

 

A gemiusMobileTracking kutatás 2223 fős mintával készült, az adatfelvételre idén január 27. és február 8. között került sor. Az eredményeket a 15 éven felüli magyar internetezőkre súlyozták nem, kor, településtípus és végzettség szerint. A kutatásnál pop-upos kérdőíves módszertant használtak.

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Christian Lindner (L), leader of the free democratic FDP party, walks past German Chancellor Angela Merkel during a session at the Bundestag (lower house of parliament) on November 21, 2017 in Berlin. / AFP PHOTO / Odd ANDERSEN

Ezért a kudarcért megfizethet Merkel

Kommentek

Mickey Rooney as the notorious 1930s gangster, Baby Face Nelson, starring in the film of the same name, poses with Leo Gordon as villainous bank robber, John Dillinger, in front of an original newspaper headline. (Photo by George Rinhart/Corbis via Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.