Média

A Magyar PR Szövetség ICCO-tag lett

A Magyar Public Relations Szövetség (MPRSz) a napokban 34. nemzeti tagként csatlakozott a Kommunikációs Tanácsadók Nemzetközi Szövetségéhez (ICCO).

Az ICCO szövetsége tagszervezetei által ma már több mint 2500 pr-ügynökséget foglal magába a világ minden tájáról: európai központtal működik, de afrikai, ázsiai, amerikai és ausztrál tagokkal is büszkélkedhet. Ehhez az egész világot átfogó szervezethez csatlakozott a magyar szakmai szövetség március végén.

Lakatos Zsófia, az MPRSz jelenlegi elnöke, az Emerald PR ügyvezető igazgatója a csatlakozás kapcsán elmondta:

„Szövetségünk az elmúlt időszakban mindinkább igyekezett megvalósítani, hogy egy olyan szakmai szervezetként működjön, amely valóban segíteni és támogatni tudja a szakmában tevékenykedőket. Ennek a munkának eredményeképpen egyre több rendezvényt szervezünk, ahol teret biztosíthatunk a szakmánk képviselőinek a konzultációkra, és arra, hogy mindannyian megismerhessük és egyre összetettebb képet kaphassunk a hazai pr-szakma helyzetéről. Az MPRSz a szakmaiság jegyében az elmúlt években azt is célul tűzte ki, hogy a nemzetközi kapcsolatok terén is támogatni fogja tagjait. A Szövetség három nagykövetet is kinevezett, akiknek a feladata a nemzetközi piaccal, szervezetekkel való kapcsolattartás. Az ICCO-hoz való csatlakozás egy újabb lépés afelé, hogy a magyar szakemberek számára is eljuttassunk nemzetközi iránymutatásokat, megismertethessünk jól bevált vagy újszerű nemzetközi gyakorlatokat, illetve reményeink szerint idővel üzleteket is szerezzünk ügynökségeink számára.”

Maxim Behar, az ICCO elnöke a magyar csatlakozás kapcsán elmondta:

„Mindannyian üdvözöljük magyar barátainkat az ICCO nemzetközi családjában és biztosak vagyunk abban, hogy ez egy jelentős lépés a magyar pr üzleti élet fejlesztéséhez. A magyar pr-piac egy igen jól fejlődő piac, így reméljük, hogy kiemelt szerepet játszhat az ICCO soron következő nagyobb rendezvényének, a Global Summit (nemzetközi PR-kommunikációs konferencia) szervezésében, illetve sok magyar ügynökség indul majd versenyre valamelyik átalunk kiadott szakmai elismerésért.”

Az ICCO az együttműködés keretében tagjai számára piaci betekintést és etikai normákat ad, illetve bekapcsolódik helyi szakmai képzésekbe, vagy akár nemzetközi szakmai képzésekbe is bevonja a magyar kollégákat.

Francis Ingham, az ICCO vezérigazgatója a csatlakozás kapcsán megjegyezte:

„Az MPRSz a hetedik nemzeti szervezet, amely az elmúlt három évben csatlakozott hozzánk, jelezve számunkra az ICCO egyre növekvő erejét és jelentőségét a globális pr-piacon. Vitathatatlan, hogy az ICCO manapság a legnagyobb és tagságában a legdinamikusabban fejlődő nemzetközi pr-szervezet a világon, mely egyre csak növekszik.”

Magyarországot Sztaniszláv András, a Magyar Public Relations Szövetség nemzetközi ügyekért felelős nagykövete fogja képviselni az ICCO-ban, így a következő Elnökségi Ülésén is, amit Athénban tartanak majd.

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik