Média

Vége a stop.hu-nak – csak a 404 és a végrehajtás maradt

A stop.hu maradéka 2016. március 29-ről
A stop.hu maradéka 2016. március 29-ről
Bár eleinte technikai, műszaki gondnak tűnt, mostanra egyértelművé vált, hogy vége az 1999-ben alapított portálnak. Az oldalt eddig működtető cég ellen pedig végrehajtás van folyamatban.

Április elseje óta elérhetetlen az 1999-ben még a telnet Magyarország Rt. nevű internetszolgáltató által alapított, azóta többször is tulajdonosváltáson és nagy átalakításon átesett portál, amit a legutóbbi időben a CommOnline Zrt. működtetett.

Eleinte úgy tűnt, hogy esetleg csak egy komolyabb műszaki hibáról van szó, mivel a www.stop.hu címet beírva egy “Not found” 404-es szerveroldali hibaüzenet jelent meg, de mostanra egyértelművé vált, hogy ennél jóval többről van szó. Wirth Zoltán, a honlapot működtető részvénytársaság tulajdonosa a Sztárklikk nevű oldalnak nyilatkozva azt mondta, hogy mostanra fenntarthatatlanná vált az oldal működtetése, és ugyan a maroknyira zsugorodott szerkesztőségi csapat a végsőkig kitartott és lelkesen dolgozott, de a veszteségeket a cég már nem tudta tovább finanszírozni, ezért lekapcsolták a weblapot.

Wirthé a Sztárklikk is

Wirth Zoltán egyébként a Sztárklikk blogmagazint működtető Hírklikk Kft. tulajdonosa is. Ez utóbbi vállalkozás 2014-ben 15 ezer forint mérleg szerinti eredménnyel zárt, árbevétele 6,5 millió forint volt.

Wirth azt is mondta, évek óta pénzügyi gondokkal küzdött a Stop, és bár több mindennel is próbálkoztak, ezek nem hozták meg a kellő eredményt. Wirth hozzátette, hogy próbálkoztak állami hirdetéseket is szerezni, de ez nem jött össze, mivel az oldal kormánykritikus hangnemet ütött meg.

Azt, hogy súlyos gondok vannak a stop.hu-val, valóban hosszabb ideje tudható volt: a 24.hu is beszámolt róla, hogy többször átestek tulajdonosváltáson is, és többször került sor nagy leépítésre a budapesti szerkesztőségben.

Végrehajtás és minuszok

A 24.hu információi szerint az oldalt működtető céggel szemben több végrehajtás is indult: idén februárban egy közjegyző, majd idén márciusban a NAV Kelet-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának Hátralékkezelési Osztálya rendelt el végrehajtást a cégjegyzék alapján.

A cégbírósági adatok szerint az oldalt működtető CommOnline Zrt. eredménykimutatása alapján 2014-ben 20 millió forint mérleg szerinti eredménnyel zárt, 2013-ban pedig 40 milliós mínuszuk volt. (A 2015-ös eredményekről egyelőre nem tudni, mivel a beszámolókat csak május végéig kell leadni és közzétenni.)

Érdekesség, hogy a pecsistop.hu oldal – amely megjelenésében a most megszűnt stop.hu-éra hasonlít, de regionális tartalomra szakosodott –  továbbra is működik, ugyanis azt egy másik vállalkozás, az MSH működteti, amely egyébként korábban a CommOnline-nak szintén tulajdonosa volt.

A CommOnline-nak legutóbb már csak Wirth Zoltán volt a részvényese, ő volt az egyszemélyes igazgatóságú cég vezérigazgatója is.

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik