Média

A 24.hu újságíróját is díjazta a Magyar Olimpiai Bizottság

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) Média Életműdíját vehette át kedden Dávid Sándor és Jocha Károly sportújságíró, de több más újságírót is díjaztak kimagasló munkájáért. A 24.hu munkatársát is díjazták.

Média Oklevelet kapott Göbölyös Gábor, az MTI-MTVA Sportszerkesztőségének szerkesztő-újságírója.

A Média Életműdíjasok közül Jocha Károly többek között a Népsport, az MTI, a Népszava és a Pest megyei Hírlap újságírója volt, négy könyvet írt az érmes magyar olimpikonokról, míg Dávid Sándor hosszú ideig dolgozott a Népsportnál és a Magyar Televízió Sportosztályán, s két évtizeden keresztül kommentálta a Forma 1-es futamokat.

Média Nívódíjat vehetett át Matuz Krisztián, a Sport TV kommentátora, Szabó Sándor, a Bors újságírója, Marosi Gergely, a Nemzeti Sport Online újságírója és Veres Viktor, a Nemzeti Sport fotósa. Posztumusz Nívódíjat kapott Áros Károly erdélyi újságíró, könyvszerző.

Média Oklevelet érdemelt ki a 2015-ös nyári Universiade magyar médiacsapata (Dobor Dezső, Marjai Péter és Forró Gábor), Mirkó István, a Magyar Idők fotósa, Kovács Erika, a Nemzeti Sport újságírója, valamint Kálnoki Kis Attila, a 24.hu sportrovatának vezetője.

Az újonnan alapított, SportEMBER posztumusz MOB Média-különdíjat első alkalommal Papp László háromszoros olimpiai bajnok ökölvívónak ítélték oda, mert a méltatás szerint kiváló kapcsolatot ápolt a médiával, s a legjobb példája annak, hogy mennyire fontos egy sztár és a sajtó kapcsolata. Az elismerést az MTI beszámolója alapján fia, Papp László vette át.

A MOB Nők Sportjáért díjat a belgrádi Európa-bajnokságon aranyérmes felnőtt női vízilabda-válogatott tagjainak nyújtottak át. Ebben a kategóriában az Életműdíjat Kiss Lenke, 328-szoros magyar válogatott kosárlabdázó érdemelte ki – az érintett nem jelent meg az eseményen. A Juniordíjat Jászapáti Petra rövidpályás gyorskorcsolyázónak ítéltek oda.
Különdíjat kapott Gyarmati Panka hódeszkás, valamint, Kocsis Árpád, a Budapest Sportiroda ügyvezető versenyigazgatója.

Az elismeréseket Borkai Zsolt, a MOB elnöke, valamint Regőczy Krisztina, olimpiai ezüstérmes, világbajnok jégtáncos, a MOB elnökségének tagja, a MOB nők a sportban bizottságának elnöke és Riskó Géza, a MOB médiabizottságának vezetője adta át –  számolt be az MTI.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik