Média

Nagy bejelentést tett a Ringier Axel Springer

merge összeolvadás
merge összeolvadás
Az Azet.sk a.s. összeolvad a Ringier Axel Springer Slovakiával, ezzel a legnagyobb digitális médiavállalat jön létre Szlovákiában.

A bejelentés értelmében az Azet.sk a.s.-t – amelyben még 2010-ben szerzett többségi részesedést a Ringier Axel Springer Slovakia – integrálják a Ringier Axel Springer Slovakiába a vezető online portál, az Azet.sk-val, valamint az összes erős digitális brandjükkel együtt.

A Ringier Axel Springer Slovakia portfóliója így eléri a printolvasók több mint 47 százalékát, az internetfelhasználók 83 százalékát Szlovákiában.

Idén június elsejétől, az Azet.sk a.s. minden üzleti egységét, a tranzakciós részlegeket és összes website-ját beolvasztják a Ringier Axel Springer Slovakiába. A vállalat központja Pozsonyban, az IT-fejlesztés központi tevékenysége Zsolnán marad. A vezető online portál változatlanul Azet.sk márkanév alatt folytatja továbbra is a működését.

“Az Azet.sk a Ringier Axel Springer Slovakiába történő integrálásával azt a világos célunkat követjük, hogy a digitalizálási folyamatok felgyorsításával a Ringier Axel Springer a vezető szlovákiai digitális médiavállalattá váljon”

– közölte Milan Dubec, a Ringier Axel Springer Slovakia és az Azet.sk vezérigazgatója.

A két vállalat együttműködése egyébként 2010 óta tart. Milan Dubec az Azet.sk a.s. alapítója és CEO-ja 2015-ben elvállalta a Ringier Axel Springer Slovakia CEO szerepét is. 2015 folyamán a vállalatok több részlegét egyesítették, úgymint az IT-t, a HR-t, a marketinget és a vállalati kommunikációt.

Az összeolvadás befejeztével Milan Dubec marad a Ringier Axel Springer Slovakia a.s. vezérigazgatója, valamint a vezető digitális médiavállalat kisebbségi részvénytulajdonosa is.

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik