helpy
Média

50 milliós befektetést kap a Helpy

Szalay Dániel
Szalay Dániel

2016. 03. 18. 10:39

Régiós terjeszkedésre tör a magyar startup, amely takarítókat közvetít az interneten.

Érdekel a content marketing?


Jelentkezz a márciusban induló képzésre!

A magyar Helpy online takarításközvetítő startup tavaly szeptemberben indult, és azóta már több ezer ügyfélnek nyújtott szolgáltatást egyelőre Budapesten, Győrben és Szegeden. A Drukka startup-gyár által létrehozott startup profilja nemcsak hazánkban, de a kelet-közép-európai régióban is egyedülálló, így az alapítók szerint jelentős tér kínálkozik a nemzetközi terjeszkedésre, amit ki szeretnének használni.

Régiós növekedésbe kezdenek a pénzből

A Central Fund Tőkealapkezelő kötelékébe tartozó Conor Tőkealap nemrégiben 150 ezer eurót (közel 50 millió forintot) fektetett a startupba. A finanszírozás felhasználásával a Helpy a közép-kelet-európai piacokat tervezi meghódítani.

„A Conor Tőkealap az utóbbi években mintegy 30 befektetést hajtott végre növekvő hazai startup vállalkozásokba. Büszkék vagyunk, hogy a Helpy pénzügyi és szakmai partnerei lehetünk a hazai és regionális növekedési potenciál kiaknázásában. A befektetési döntésünket a Helpy dinamikus csapatára és átgondolt, analitikailag is alátámasztott növekedési terveire alapoztuk”

– hívta fel a figyelmet Krausz Zoltán befektetési igazgató.

„A Helpy mintegy fél év alatt jelentős növekedést ért el a menedzsment elkötelezettsége és a Drukka startup stúdió által alkalmazott, növekedés fókuszú módszereknek köszönhetően. A szolgáltatás hamarosan Debrecenben, Pécsett és Miskolcon is elérhető lesz, és ezzel párhuzamosan a nemzetközi terjeszkedést is megkezdjük. Az online takarítás közvetítés egyre elfogadottabb itthon, a rendszerünk pedig teljesen transzparens, hiszen a felhasználók publikusan értékelhetik, hogy mennyire elégedettek a szolgáltatásunkkal”

– mondta el a startup vezetője, Csillik Timur.

A Drukka egy hazánkban teljesen új koncepciót kíván meghonosítani a magyar piacon. A startup-gyár, vagy startup stúdió modell lényege, hogy az innovatív ötletek megvalósításához nem csupán a kezdeti tőkét biztosítják, de komoly szakmai hátteret is. A stúdió párhuzamosan több startupot épít, a szakértő segítséget pedig egy állandó, profi fejlesztőkből, üzletfejlesztőkből, mentorokból és marketingesekből álló csapat biztosítja.

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)
vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

CHICAGO, IL - AUGUST 13: Four-year-old Leo Griffin leaves a protest against the alt-right movement held to mourn the victims of yesterdays rally in Charlottesville, Virginia on August 13, 2017 in Chicago, Illinois. One person was killed and 19 others were injured in Charlottesville when a car plowed into a group of activists who were preparing to march in opposition to a nearby white nationalists rally. Two police officers were also killed when a helicopter they were using to monitor the rally crashed.   Scott Olson/Getty Images/AFP
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.