Simicska 168 óra (Simicska 168 óra címlap)
Média

Tartalomfejlesztési segítséget kap a 168 óra többségi és a Klubrádió kisebbségi tulajdonosa

Szalay Dániel
Szalay Dániel

2016. 03. 09. 13:23

A Brit Media tartalomfejlesztési szövetséget kötött a portfóliójába tartozó médiumok tartalomfejlesztési stratégiájának kidolgozása érdekében.
Korábban a témában:

Érdekel a content marketing?


Jelentkezz a márciusban induló képzésre!

A Brit Media Kft. a FLOW PR-t bízta meg a portfóliójába tartozó médiumok tartalomfejlesztési stratégiájának kidolgozásával – közölte a kommunikációs ügynökség. Az ügynökség feladata egy olyan új tartalomgyártási struktúra megtervezése, amely követi a megváltozott médiafogyasztási szokásokat, és a hirdető vállalatok számára vonzóbbá teszi a Brit Mediahoz tartozó médiumokat.

A megbízás értelmében a FLOW PR egyrészt a gazdasági és lifestyle tematika erősítésének, másrészt a közösségi médiajelenlét és online közösségépítés erősítésének feltételeit, illetve az ehhez szükséges átalakítások ütemezését dolgozza ki.

„Magyarország egyik vezető kommunikációs ügynökségeként biztos tudásunk van arról, milyen tartalom tesz vonzóvá egy médiumot a hirdetők számára, és ezzel egyidejűleg a hallgatottságot, olvasottságot, nézettséget is növeli. Ezt a tudást kell ötvöznünk a Brit Media által irányított médiumok hagyományaival, meglévő hallgatóinak, olvasóinak elvárásaival. Ez a munka ügynökségünk történetének egyik legizgalmasabb feladatai közé tartozik”

– jelentette ki Szabados Krisztián ügyvezető igazgató a megbízással kapcsolatban.

Megyeri András Jonatán. Forrás: zsinagoga.net
Megyeri András Jonatán, a Brit Media ügyvezetője. Fotó: zsinagoga.net

A kevesebb mint egy évvel ezelőtt, 2015 júniusában 3 millió forint törzstőkével alapított, törökbálinti székhelyű Brit Media olyan médiacégekben bír tulajdonrésszel mint például a Klubrádió és a 168 óra, de a Klubrádióban csak kisebbségi részesedésük van. Egy időben a céget az Origo Media lehetséges felvásárlójaként is emlegették, de végül a Brit Media nem került be a CEMP, a Docler Media, a New Wave és a Central Médiacsoport alkotta versenyzők közé, az Origo-t pedig a New Wave vette meg. Úgy tudni egyébként, hogy a Brit Media szeretne tovább terjeszkedni a magyar médiapiacon.

A Brit Media a belga székhelyű Brit Europe Foundation többségi, valamint Megyeri András Jonatán kisebbségi tulajdonában álló vállalkozás. A Brit Media ügyvezetője Megyeri András Jonatán 2012-ig üzletfejlesztési igazgató volt a TV2-ben, korábban pedig a Viasat kereskedelmi igazgatójaként tevékenykedett. Megyeri András Jonatán emellett a Bét Sálom Zsinagóga körzeti elöljárójaként is ismert. Megyeri egyébként, amióta tavaly júniusban 40 millió forintért kisebbségi tulajdonrészt szerzett a kft. a Klubrádióban, a rádió igazgatóságának tagja is. (A Klubrádió többségi tulajdonosa és egyben a rádió vezérigazgatója változatlanul Arató András.) Ami pedig a 168 órát kiadó Telegráf Kft.-t illeti,  ahol a Brit Media többségi irányítást is szerzett, Megyeri ügyvezetőként dolgozik. (A főszerkesztő változatlanul Mester Ákos.)

Fenti cikkünk megjelenése után egyébként a Klubrádió részéről azt a tájékoztatást kaptuk, hogy ők nem tudnak a kisebbségi tulajdonosuk, a Brit Media Flow PR-ral kötött tartalomfejlesztési szerződéséről, de a Flow ügyvezetője kérdésünkre telefonon újra megerősítette, hogy a Brit Media-val kötött szerződésük a Klubrádióra is kiterjed.

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)
vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Picture taken on June 25, 2013 in Aachen, western Germany, shows British actor and UNICEF Goodwill Ambassador Roger Moore and his Danish wife Kristina Tholstrup waving from a carriage as they visit the CHIO World Equestrian Festival.
Moore, who will forever be remembered for playing the womanising superspy James Bond, died May 23, 2017, aged 89, his family announced in a statement. / AFP PHOTO / dpa / Henning Kaiser / Germany OUT
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.