Warc 100
Média

Íme a világ TOP-hirdetői és TOP-márkái

Szalay Dániel
Szalay Dániel

2016. 03. 07. 15:45

A Warc 100-as lista alapján a TOP-hirdetőcég a Procter & Gamble lett. A cég most először került a lista legelejére, letaszítva a trónról az Unilevert. Márkák között a Coca-Cola végzett az élen.
Korábban a témában:

Érdekel a content marketing?


Jelentkezz a márciusban induló képzésre!

A Warc 100-as listáján idén először végzett a céges hirdetők listáján a P&G, amely 594 pontot kapott, szemben a legnagyobb riválisukkal, az Unilever FMCG-céggel, amely 478 pontot szerzett. A lista harmadik helyezettje a The Coca-Cola Company lett, 455 ponttal. Pedig az elmúlt két évben mindig az Unilever végzett a lista élén, míg a Protecter & Gamble-nak csak a második hely jutott tavaly.

A márkák szerinti bontásban a lista élén a Coca-Cola végzett. Az üdítőital-márka 310 pontot kapott, jócskán megelőzve a második helyezett McDonald’s-ot, amely 208 pontot zsebelt be. A Coca-Cola egyébként 2014 óta mindig a lista legelején végez.

A Warc 100 egy olyan évente összeállított lista, amely a világ legjobb kampányait, ügynökségeit, márkáit tartalmazza hatékonyság, vagyis teljesítmény alapján. A lista összeállítása során a Warc idén több mint 2000 kampányt vizsgált meg 79 versenyzőtől.

Egyébként a TOP-márkák és a TOP-hirdetők több elismerést is szereztek a Warc 100-as versenyen. A Coca-Cola legjobbnak ítélt kampánya idén a ‘Share a Coke’ globális csomagolási kezdeményezése volt, amit a zsűri az év 8. legjobb kampányának választott meg. A P&G egyik márkája, az Always pedig a #LikeAGirl globális kampányáért kapott második helyezést. (A Coca-Cola összesen három kampánnyal, míg a P&G hirdetőként kilenc kampánnyal nevezett be.)

Amúgy több cég is jelentősen javított tavalyhoz képest. A Heineken például nem csak az alkoholcégek listáján végzett első helyen 2016-ban, de a valamennyi hirdetőt tartalmazó kategóriában a 9.-ről a 4. helyre lépett elő.

A Heineken főleg sportesemények szponzorációjára fókuszált, többek között ők támogatták az UEFA Bajnokok Ligáját és a Rögbi Világbajnokságot.

Nagyon sokat javított az indiai Tata Group is, amely ezúttal a hirdetők rangsorában 9. helyen végzett, szemben az előző évi 32. helyezéssel. A cég számtalan termékkategóriával rendelkezik, van autómárkájuk, üdítőitaluk, ruházati és más kiegészítőik, de például érdekeltek média terén is.

A Warc 100-as listája elérhető a warc.com/warc100 címen, valamint ugyanitt elérhetők különböző esettanulmányok is.

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)
vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

CANNES, FRANCE - MAY 21: US actor Adam Sandler (R), US actor Ben Ben Stiller (C) and British actress Emma Thompson (L) arrive for the film ‘The Meyerowitz Stories’ in competition at the 70th annual Cannes Film Festival in Cannes, France on May 21, 2017.  Mustafa Yalcin / Anadolu Agency
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.