Média

Élő e-sport közvetítés a Telenornál

League of Legends
League of Legends
A hazai mobil- és tévészolgáltatók közül elsőként a Telenor szervez élő e-sport közvetítést.

Érdekel a content marketing?

banner_300x250_fiu_nlc_24
Jelentkezz a márciusban induló képzésre!

A hétvégén, március 5-6-án kerül sor a MyTV League of Legends Kupa döntőmérkőzéseire, amelyeket a Telenor MyTV szolgáltatásán díjmentesen lehet követni számítógépen és mobileszközökön egyaránt, sőt a kapcsolódó adatforgalomért sem kér díjat a cég.

A League of Legends (LoL) napjaink legnézettebb és egyik legnépszerűbb videojátéka, amelyet játékmenetéből adódóan rengetegen e-sportként is űznek. Online csatamezőin ötfős csapatok mérkőznek egymással „mágikus kapcsolaton” keresztül irányított hőseik bőrébe bújva. A világháló mellett a világ nagyvárosainak sportcsarnokaiban megrendezett, dollármilliós nagyságrendű pénzdíjakért zajló kupák közvetítéseit világszerte emberek tízmilliói figyelik az interneten, illetve a stadionok óriáskivetítőin.

A Telenor folyamatosan nyomon követi ügyfelei szokásait, érdeklődési körét, így próbálunk minél jobban megfelelni igényeiknek. Ennek érdekében és a ránk jellemző újító szándékkal hoztuk létre a MyTV League of Legends Kupát, amellyel a játékok iránt érdeklődő, aktívan internetező közösség számára kínálunk új platformot, a MyTV-t. Az első alkalommal megrendezésre kerülő kupát a sportág valamennyi rajongója ingyenesen követheti a szolgáltatáson belül, a telenorosok számára pedig a nyár végéig meghirdetett akciónk keretében ingyenes a kapcsolódó mobil adatforgalom is –

– mondta Horváth Norbert, a Telenor digitális szolgáltatásokért felelős igazgatója.

A Telenor MyTV League of Legends Kupájának közvetítése szombaton és vasárnap is délben kezdődik, és várhatóan este nyolc órakor fejeződik be. A hétvége során a jelentkező 32 csapat legfontosabb 8 ütközetét lehet majd követni a vasárnapi döntőig.

Mindegyik mérkőzést a Magyar LCS Csapat fogja közvetíteni a MyTV-n, a kommentátor magyarázatai az e-sportokkal még csak most ismerkedők számára is megkönnyítik a játéktérben rendkívül gyorsan zajló események megértését.

A League of Legends egy csapatkoordinációs akciójáték, ahol a játékosok felülnézetben egy-egy karakter irányításával, az ellenség bázisának lerombolásáért küzdenek egymás ellen két ötfős csapat tagjaiként, a játékmenet sajátosságainak köszönhetően izgalmas és látványos összecsapások keretében. A hétvégén a BarCraft2 e-sport Bárban közönségtalálkozón is részt vehetnek a játék szerelmesei.

A MyTV platformon egyébként jelenleg 50 tévécsatorna műsora érhető el, emellett átalánydíjas, tematikus videotékákat és műsorarchívumot is tartalmaz. Az online videoszolgáltatás számítógépen, okostelefonon, táblagépen és Google Chromecast segítségével tévén is elérhető.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik