Média

19 év után változik a TV2 vezető jogásza

dr. Péntek Zoltán. Fotó: TV2 Akadémia
dr. Péntek Zoltán. Fotó: TV2 Akadémia
Közös megegyezéssel távozik a TV2-től dr. Péntek Zoltán ügyvéd, a cégcsoport vezető jogásza, aki a TV2 megalakulásától foglalkozott a médiavállalat jogi ügyeivel. Sajtóinformáció szerint egyébként állítólag a teljes jogi osztályt lecserélik.

Érdekel a content marketing?

banner_300x250_fiu_nlc_24
Jelentkezz a márciusban induló képzésre!

Dr. Péntek Zoltán 1997-től, a TV2 indulása óta dolgozott a TV2 Csoport jogi képviselőjeként, ahol ügyvédjelöltként kezdett, majd 2005-től látta el az általános vezető jogi képviselői feladatokat.

A TV2 vezető jogi képviselője az új tulajdonos és az új menedzsment munkáját segítette mostanáig annak érdekében, hogy az átadás-átvétel zökkenőmentesen megvalósuljon. A TV2 Csoport vezetősége közleményben fejezte ki köszönetét az eddigi szoros együttműködésért.

Az Index egyébként úgy tudja, hogy távozott Dr. Horváth Antal is a jogi osztályról, sőt információik szerint a Tv2 jogi osztályának egy harmadik munkatársa is távozott a tévétől. Állítólag már a jövő héten érkezik egy új jogászcsapat az Andy Vajna tulajdonában lévő tévécsatornához.

Andy Vajna kormánybiztos birtokon belülre kerülése óta szinte minden jelentős pozícióban változás volt a TV2 Csoportnál, többek között a hírigazgatót és a programigazgatót is lecserélték, a hírterületet például a Story Magazin egykori főszerkesztője, Szalai Vivien kapta meg. A távozók közé éppen tegnap került be a csatorna egyik emblematikus műsorvezetője, Vujity Tvrtko is, aki kritikus megjegyzésekkel illette a Mokka című műsorban Berki Krisztiánt, valamint Andy Vajnáról, a csatorna új tulajdonosáról azt mondta, hogy tehetős ember, ezért adakozásra szólította fel. A történtek miatt a műsorvezető először figyelmeztetést kapott, de az ügy végül a kirúgásához vezetett.

A TV2 Csoportot tavaly vásárolta meg Andy Vajna MBC nevű cége, az állami Eximbanktól kapott 6,72 milliárd forint hitel felhasználásával.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik