Média

Új vezetővel gyúr rá az olimpiára a Discovery Networks

Sascha Kojik
Sascha Kojik
Új sportért felelős alelnököt nevez ki márciustól a Discovery Networks televíziós médiavállalat, amelynek leányvállalata, az Eurosport láthatóan gőzerővel készül az olimpiára.

Érdekel a content marketing?

banner_300x250_fiu_nlc_24
Jelentkezz a márciusban induló képzésre!

A Discovery Networks, a Discovery Communications divíziója bejelentette, hogy a közép-kelet európai, afrikai és közel-keleti régiójának (CEEMEA) élére új sportért felelős alelnököt nevezett ki március elsejei hatállyal.

Sascha Kojik közvetlenül a Discovery Networks CEEMEA elnök-vezérigazgatójának, Kaisa Kielinek tartozik majd beszámolási kötelezettséggel.  Feladata a teljes régió sportstratégiájának felügyelete, beleértve az akvizíciókat, a közvetítési jogok felhasználását a különböző platformokon, illetve azok továbbengedélyezését. Szorosan együttműködik a helyi piacokkal, így az Eurosport magyarországi csapatával, hogy kiaknázza a meglévő lehetőségeket és felismerje a Discovery további növekedési területeit a sport világában.

Folyamatosan, minden képernyőn erősítjük az Eurosport programkínálatát, promóciós és produkciós értékeit. Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy a legjobbat nyújtsuk – a nézőknek és a szervezeten belül is – és maximálisan kihasználjuk sportberuházásaink üzleti lehetőségeit. Sascha nagyszerűen egészíti ki vezetői csapatunkat, kulcsszerepe lesz olimpiai stratégiánk kialakításában és más régiós kezdeményezéseinkben a sport területén

– mondta el Kaisa Kieli.

Kojic több mint egy évtizedes sport- és médiatapasztalattal csatlakozik a Discoveryhez, kiterjedt tudással rendelkezik a közvetítési jogok menedzsmentje (akvizíciók és értékesítés) és csatornák disztribúciója területén a különböző platformokon. Az elmúlt három évben a televíziós és médiajogok nemzetközi menedzselésével és disztribúciójával foglalkozó MP & Silva vezető munkatársa volt.

A Discovery Communications 2015-ben lett az Eurosport 100 százalékos tulajdonosa. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Discovery és az Eurosport megvásárolta a 2018-2024 között rendezendő olimpia játékok európai multiplatform közvetítési jogait.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik