Média

Magyar fotográfus a világ legismertebb fotós oldalának címlapján

Magyar fotográfus képei a Lensculture.com oldalon
Magyar fotográfus képei a Lensculture.com oldalon
Schild Tamás magyar fotográfus szerepel ma a LensCulture.com címlapján, a fókuszban.

Mindez azért jelentős siker a magyar fotográfus szempontjából, mert a LensCulture a kortárs fotográfia egyik legjelentősebb fóruma, az Independent például úgy fogalmazott korábban, hogy a magazin alapvető forrás azok számára, akik a kortárs fotográfia legfrissebb trendjeivel lépést akarnak tartani.

A magazin sajátossága, hogy a címlapra kerülő alkotókat csak rövid időre emelik ki, ezáltal helyet biztosítva minél több fotónak és fotográfusnak. Kiemelt pozícióba kerülni nagy megtiszteltetés és óriási figyelemfelhívás egy-egy munkásságra.

Schild Tamás neve már nem ismeretlen a magyar fotós világban. Idén többedszer lett díjazott a Magyar Sajtófotó pályázaton, első helyezett lett Portrésorozat kategóriában a Semmi különös című képével. Az elmúlt években több díjjal ismerték el fotós munkásságát. A magyarországi cigányságot, a cigány lét hétköznapjait bemutató portréit kiállították már több helyen, többek között az Európai Parlamentben is. Schild Los Angelestől Malajziáig nyert már díjakat.

Schild Tamás lesz egyébként a beszélgetőtársa a holnapi napon Magyarországra érkező Steve McCurry világhírű fotográfusnak a Műcsarnokban megrendezendő pódium beszélgetésen. Steve McCurry kapta korábban a Robert Capa aranyérmet, megkapta a Nemzetközi Sajtófotó Díjat, a World Press Photo versenyen pedig egyedülálló módon négy fődíjat is nyert. A nagy érdeklődést mutatja, hogy a beszélgetésre már minden jegy elkelt, azonban online megtekinthető lesz a beszélgetés ezen a címen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik