Extrém hivatások - DoQ
Média

Extrém hivatásokról szóló sorozat a DoQ műsorán

24.hu
24.hu

2016. 02. 23. 17:23

Mi a közös Viktória királynőben és Dwayne "The Rock" Johnsonban? Csak néhány kérdés a sok közül, amelyekre a DoQ legújabb sorozata keresi a válaszokat.

Az élet egy hatalmas gépezet, amelynek apró fogaskerekeiként mind végezzük a magunk feladatait. Sokszor azonban nem látjuk és bele sem gondolunk, milyen összetett munkafolyamatok állhatnak olyan természetesnek számító szolgáltatások mögött, mint például a szemétszállítás, vagy milyen lehetőségek rejlenek egyes hétköznapi tárgyakban. Ki gondolná például, hogy a szubkultúránk részének tekintett tornacipők egyes tudósok szerint az emberi evolúció következő lépcsőfokát jelenthetik? Vagy mi lehet a közös Thomas Edisonban, Viktória királynőben, Lady Churchillben, Dwayne “The Rock” Johnson-ban és Kid Rock-ban? Hogy használják az extrém hobbinak titulált ejtőernyőzést napjainkban, és milyen szerepet játszott a második világháborúban? Hogyan járult hozzá a fegyvergyártási technológia az öngyújtó, vagy egy egyszerű gumiszalag megszületéséhez?

Extrém Hivatások
Extrém Hivatások /DoQ

Jól ismert tárgyak és szolgáltatások történelmét, illetve gyártási folyamatait helyezi a középpontba a DoQ február 23-án, 21:05-kor induló vadonatúj sorozata. Az Extrém hivatások házigazdája, Daniel H. Wilson megvizsgálja, hogy a tornacipők, a fegyverek és a lőpor, a sör, a szemétszállítás, a robotok, az ejtőernyőzés, az elektromos kéziszerszámok, az acél, a motorkerékpárok, és a tetoválások hogyan befolyásolták életünket évekkel ezelőtt, és hogyan hatnak napjaink társadalmára.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Gödöllő, 2014. március 1.
A Szent István Egyetem központi épülete. A műemlék épület Kertész K. Róbert és Sváb Gyula tervei alapján 1923-1929 között neobarokk stílusban épült. Az egyetem előtt áll Árpád-házi Kálmán herceg szobra, Róna József szobrászművész 1931-ben felállított alkotása.
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.