Média

Jonathan Edwards az Eurosport műsorvezetője lesz

eurosport (Array)
eurosport (Array)
A világ egyik legnagyobb és legelismertebb atlétája, Jonathan Edwards csatlakozott az Eurosport műsorvezetői csapatához.

Jonathan Edwards. Fotó: Getty Images
Jonathan Edwards. Fotó: Getty Images

Az olimpiai és világbajnok az Eurosport műsorán látható legrangosabb sportesemények műsorvezetője lesz. Az 1995 óta a hármasugrás világcsúcsát tartó Jonathan Edwards májusban, a londoni úszó Európa-bajnokságon mutatkozik be (május 9-22. között), 2017 januárjától pedig kizárólag az Eurosporton lesz látható.

Jonathan fontos szerepet kap majd a 2018-as phjongcsangi téli olimpiai játékok közvetítésében is. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság tavaly jelentette be, hogy a 2018 és 2024 között megrendezendő négy olimpia összes európai televíziós és multiplatform közvetítési jogát az Eurosport anyavállalata, a Discovery Communications nyerte el. A nézők az élő közvetítések és a hozzájuk kapcsolódó műsorokban találkozhatnak majd Jonathannal mint az Eurosport házigazdájával.

Jonathan szerződtetése alátámasztja ambícióinkat, hogy a legjobb történeteket hozzuk el nézőinknek a legjobb történetmesélőkkel, ezzel is táplálva nézőink szenvedélyét, és felkészüljünk a 2018-as téli, majd az azt követő olimpiai játékokra. Jonathan profi sportember, és mára a sportközvetítések egyik legfontosabb alakjává vált. Világklasszis műsorvezetőként, kommentátorként és újságíróként szakértő betekintést nyújt az Eurosport nézőinek a sport világába

– mondta el Peter Hutton, az Eurosport vezérigazgatója.

Nagy megtiszteltetés számomra, hogy világszerte a legszenvedélyesebb sportrajongóknak mondhatom el a legrangosabb sportesemények – így az olimpia – nagyszerű történeteit. Az Eurosport az élő sportközvetítések vezető csatornája, és örömömre szolgál, hogy én is részese lehetek a csatorna növekvő sikereinek. Az elmúlt négy olimpiát a kamerák előtt töltöttem, így tudom, milyen fontos átadni az olimpai játékok hangulatát, izgalmait, energiáját a nézőknek. Nagyon várom, hogy együtt dolgozhassak az Eurosport csapatával a phjongcsangi téli olimpián

– mondta Jonathan Edwards, aki sportolóként és a kamera előtt korábban szerzett rutinja révén különleges rálátást ígér az olimpiai játékokra, amelyet kiegészít a 2012-es londoni olimpiai játékok szervezőbizottsági tagjaként betöltött szerepe során szerzett tapasztalata is, hiszen ő a legmagasabb pozíciójú volt sportoló az elnököt követően.

Jonathan Edwards eredményeit a Brit Birodalom Rendjének fokozataival ismerték el: 1996-ban taggá választották (MBE), 2001-ben pedig parancsnoki rangot kapott (CBE). Miután profi sportolói karrierjétől visszavonult, szakkommentátorként szerzett hírnevet. Nagyszerűen segíti a sportolókat, hogy megmutassák magukat a legidegfeszítőbb pillanatokban is, ezzel közel hozva a nézőknek az események legizgalmasabb pillanatait.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik